El fiscal demana cinc anys de presó per a un mosso que va posar multes falses a companys de feina de la seva mare

L'agent, destinat a la comissaria d'Igualada, està acusat d'un delicte continuat de falsedat en document oficial

Ciutat de la Justícia a Barcelona

ACN Igualada.-El fiscal demana cinc anys de presó per a un mosso d’esquadra de la comissaria d’Igualada que hauria posat multes falses a companys de feina de la seva mare. Segons recull l’escrit de la fiscalia, l’agent utilitzava l’usuari dels companys amb els quals realitzava patrulla. Aprofitava que tenien la sessió oberta al dispositiu electrònic per posar les multes. Ho feia, diu el fiscal, per perjudicar els companys de feina de la seva mare. Se l’acusa d’un delicte continuat de falsedat en document oficial. Els fets es jutjaran dimarts i dimecres vinent a l’Audiència Provincial de Barcelona.

Els fets van passar entre febrer i maig de 2013. A dos companys de feina de la seva mare els va sancionar per utilitzar el telèfon mòbil mentre conduïen; a un dels accionistes de l’empresa per anar sense cinturó; i al gerent li va imposar dues multes, una per saltar-se un stop i l’altre per circular sense cinturó. En tots els casos, afegeix l’escrit d’acusació de la fiscalia, no s’hauria produït la infracció. Les sancions que va imposar el mosso van ser, en tots els casos, de 200 euros i van suposar la pèrdua d’entre tres i quatre punts pel conductor.

El fiscal acusa el mosso d’un delicte continuat de falsedat documental. Demana per a ell cinc anys de presó i una multa de prop d’11.000 euros. Paral·lelament, sol·licita que se l’inhabiliti durant sis anys. A més, demana que indemnitzi als conductors amb els imports de les multes i els costos de la tramitació per recuperar els punts del carnet.

Port de Tarragona