Desarticulat un grup criminal els membres simulaven ser guàrdies civils per atracar narcos i empresaris

La Policia Nacional han desarticulat un grup criminal els membres simulaven ser guàrdies civils per atracar narcos i empresaris. Els agents van detenir els set membres de la banda, dels quals quals quatre van ser arrestats a Madrid quan intentaven apoderar-se de 480.000 euros. Una part de l’organització ordia l’engany encarregant-se de posar en contacte a comissionistes amb persones interessades en canviar bitllets d’euro de baix valor per altres de quantia superior. Iniciada la reunió, altres membres de la banda disfressats i a punta de pistola fingien l’arrest dels allí presents -inclosos els seus propis còmplices- portant-se el botí amb si. L’operació es va iniciar el passat mes d’agost a Sevilla, quan es va produir el robatori amb violència i intimidació de 180.000 euros a un grup de persones relacionades amb el narcotràfic.

Encaputxats i vestint armilles de Guàrdia Civil

L’estructura criminal encarregada de buscar i executar els robatoris s’assentava a Sevilla i Màlaga, però els objectius que planejaven atracar es trobaven a Madrid. Després de diverses setmanes d’investigació, els agents van concloure que l’organització planejava un nou assalt, però aquesta vegada sobre una persona dedicada als negocis immobiliaris en una nau industrial de Talamanca del Jarama (Madrid). Finalment, el passat dia 6 de març es va produir una reunió per executar l’intercanvi de 480.000 euros. Un dels ara arrestats va ser l’encarregat d’anar en solitari a la nau i en el moment de tenir en el seu poder l’efectiu, simulant comprovar l’autenticitat del paper moneda, va alertar els seus tres còmplices que, encaputxats i vestint armilles de Guàrdia Civil, es van abalançar sobre les quatre persones que es trobaven fent l’intercanvi en el local, copejant i deixant-les lligades de mans amb brides de plàstic. En el moment de la seva fugida, els agents pertanyents al Grup Especial d’Operacions (GEO) van aconseguir reduir-los i detenir-los. A més també es va detenir una altra persona, que es trobava esperant al carrer a bord d’un vehicle disposat per a la fugida.

Localitzat després de 24 hores de fugida

Així mateix, l’individu que havia executat la reunió, un ciutadà de nacionalitat romanesa, va aconseguir fugir amb una part del botí encara abandonant al lloc part del mateix, de manera que immediatament es va organitzar un dispositiu per a la seva recerca i detenció que va portar els agents fins a la localitat madrilenya de Sant Sebastià dels Reis i després fins a Màlaga. Transcorregudes 24 hores des de la seva fugida, els investigadors van aconseguir detenir-lo i intervenir una altra bona part del botí. A causa de la forta resistència que va oposar a l’arrest, dos agents van resultar ferits lleument. A més també van ser detinguts un intermediari que catalitzava els negocis per a la banda a Puente Genil (Còrdova) i del líder del grup a Dos Hermanas (Sevilla), que en adonar de l’arrest dels membres de la seva organització havia fugit de Madrid des d’on organitzava el «bolcada». La totalitat dels detinguts han estat ingressats a la presó preventiva i els tres vehicles amb què havien acudit a Madrid i amb els quals pretenien fugir van ser recuperats i intervinguts -tots ells comptaven amb plaques doblades per dificultar la tasca policial-. Durant l’operatiu també es van intervenir dues pistoles detonadores i 9.800 euros en metàl·lic.

Port de Tarragona