Detinguts tres lladres per un assalt violent en un domicili de Vilallonga, on van apunyalar un home per apropiar-se d’una plantació de marihuana

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes, dos el 25 de febrer i un altre l’11 de març, un de nacionalitat espanyola i dos de marroquina, de 42, 29 i 30 anys, per haver perpetrat un assalt violent a un domicili de Vilallonga, on van ferir un home greument. Tot això, amb la pretensió d’apropiar-se d’una plantació indoor de marihuana. Estan acusats pels delictes de robatori amb violència, de lesions i per pertinença a grup criminal.

La investigació té el seu punt d’inici el 16 desembre de l’any 2018 a la matinada quan a Vilallonga del Camp (Tarragonès) tres homes van irrompre violentament en una casa a l’interior de la qual hi dormien els membres d’una família, una parella amb els seus quatre fills. Des del primer moment els lladres van utilitzar un alt grau d’intimidació i es van acarnissar especialment amb el pare de família, que va oposar una forta resistència i es va enfrontar amb els assaltants amb l’ajuda de dos dels seus fills. Els arrestats van exhibir una pistola i una arma blanca de grans dimensions amb la que li van causar diverses lesions greus que van motivar el seu ingrés en un centre hospitalari de Tarragona.

Quan els mossos es van adreçar al lloc dels fets van comprovar que hi havia una plantació indoor de marihuana al pàrquing de l’habitatge. La investigació ha acreditat que els delinqüents havien assaltat el domicili amb la voluntat d’apropiar-se de les 228 plantes de marihuana. Malgrat de les greus lesions que van causar al propietari de la casa el fet que repel·lís l’agressió amb l’ajuda dels seus fills va fer desistir els lladres d’endur-se les plantes.

Les indagacions policials per identificar els autors del robatori van conduir els investigadors a constatar que els agressors tenien un destacat historial delictiu en l’àmbit dels delictes contra el patrimoni, les lesions o en el tràfic de drogues.

El dia 25 de febrer es va fer un dispositiu de recerca i detenció que va permetre arrestar dos dels assaltants a Tarragona al carrer. El dia 11 de març van detenir el tercer lladre, també a Tarragona.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 26 de febrer, en el cas dels dos primeres arrestats i el dia 12 març, en el cas del tercer, i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tots ells.

Port de Tarragona