Detingut a Sitges un camioner de mercaderies perilloses accidentat a la C-32 per sextuplicar la taxa d’alcohol

Agents de Mossos de Trànsit van detenir el dissabte 16 de març, un home de 52 anys, de nacionalitat ucraïnesa, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conducció temerària i per conduir sota els efectes de l’alcohol, informa la policia catalana. Els fets van tenir lloc cap a les 16.55 hores quan els mossos de trànsit van ser alertats d’un accident d’un camió de mercaderies perilloses a la C-32, punt quilomètric 34, sentit Tarragona.

Quan els mossos van arribar al punt de l’accident van trobar efectivament un camió de mercaderies perilloses creuat a la via després d’haver fet el que es coneix com la tisora, o sigui que el semiremolc perdi la posició correcta darrera de la tractora i s’avanci fins a posar-se lateral a la mateixa. Per sort, no va haver cap persona ferida ni cap altre vehicle implicat en l’accident, tot i ser una via ràpida.

Els agents van observar que el conductor presentava símptomes clars i evidents de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. Un cop se li va practicar la prova d’alcoholèmia, va donar una taxa de 0,95 mg/l en aire expirat, sis vegades més que la taxa permesa en aquest tipus de transport de mercaderies perilloses, que és de 0,15 mg/l, motiu pel qual el van detenir per un delicte contra la seguretat viària.

El vehicle va quedar immobilitzat en el lloc de l’accident i a disposició del conductor quan reunís les condicions necessàries per restablir la correcta conducció.

El detingut va passar a disposició judicial el diumenge davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vilanova i la Geltrú, el qual va dictar la seva llibertat amb càrrecs.

Aquests tipus de delictes poden comportar una pena de presó de tres a sis mesos, una multa pecuniària de sis a dotze mesos o també treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies. En qualsevol dels casos, es castiga amb la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors durant el termini d’un a quatre anys.

Des de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit recorden alguns dels efectes de l’alcohol en l’organisme: l’alteració en la percepció, la dificultat de coordinació i l’augment del temps de reacció, fent que el seu consum sigui incompatible amb la conducció.

Recomanem als conductors no conduir si s’ha begut alcohol per, a banda de les repercussions administratives i/o penals que es poguessin derivar d’aquesta conducta, reduir la possibilitat de patir un accident de trànsit i les seves conseqüències.

Port de Tarragona