Nissan planteja una reducció d’entre 400 i 500 operaris a la plantilla de Barcelona

ELS SINDICATS PREVEUEN L'AJUST DE PERSONAL AMB PREJUBILACIONS I BAIXES VOLUNTÀRIES

Planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. / Aina Martí

Nissan planteja una reducció de la seva plantilla de Barcelona que podria afectar entre 400 i 500 persones, després de la disminució de les línies de producció, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts sindicals a l’ACN. Els representants dels treballadors indiquen que des de la companyia els han informat de forma oficiosa de la “necessitat de reduir la plantilla”, però sempre amb “baixes no traumàtiques”. En aquest sentit, els sindicats creuen que s’impulsaran prejubilacions, però avisen que fins ara no s’ha entrat en negociacions i que reclamaran “condicions dignes”. Nissan evita confirmar el pla, i ha convocat una roda de premsa per dimarts a la planta de la Zona Franca per informar de la situació amb el president a Europa, Gianluca de Ficchy.

Port de Tarragona