Detingut un camioner que conduïa amb una taxa d’alcohol sis vegades superior a la permesa i va atropellar al seu company

Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat diumenge, un home de 50 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Motril (Granada), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa penalment punible i per un delicte de lesions per imprudència. Els fets van passar cap a dos quarts d’onze de la nit quan es va produir un atropellament en una benzinera de Vilamalla (Alt Empordà).

En arribar al lloc, els mossos van observar que es tractava d’un camioner que havia atropellat al seu company, segon conductor del vehicle, el qual havia baixat del camió per tal de fer indicacions i facilitar la maniobra d’estacionament. Com a conseqüència de l’atropellament, l’home va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Els agents van comprovar que el conductor que havia causat l’accident presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu de 0.88 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.

Per tot això, se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i per un delicte de lesions per imprudència. El detingut, que no tenia antecedents, va passar ahir dia 25, a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona