JUDICI 1-O: El tinent coronel Danien Baena diu que a partir del 20 de setembre es genera un clima “clarament insurreccional”

Reconeix que com a policia judicial investigava el procés des del novembre de 2015 a instàncies de la fiscalia de l'Audiència Nacional

ACN Madrid .-El cap de la policia judicial a Catalunya, el tinent coronel Daniel Baena, ha dit que els fets del 19 i 20 de setembre del 2019 van marcar “un abans i un després” en les manifestacions contra les actuacions que estava fent la Guàrdia Civil per evitar el referèndum. Segons Baena, el registre a Unipost va ser “un cop dur” per als preparatius de l’1-O i que, a partir de llavors, ha afirmat que el clima de les mobilitzacions va ser “clarament insurreccional”. També ha manifestat que, com a policia judicial, investigava el procés des de novembre de 2015 a instàncies de la fiscalia de l’Audiència Nacional i ha justificat que tots els informes que va elaborar van ser, doncs, a petició o bé de la fiscalia o d’algun tribunal.

Port de Tarragona