Desarticulada a Lleida una banda que estava especialitzada en atracaments a sales de joc

La DIC (Divisió d’Investigació Criminal) del cos de Mossos d’Esquadra de Lleida van detenir el passat dimecres dos homes de 25 i 23 anys, de nacionalitat dominicana i colombiana i veïns de Lleida, com a presumptes autors de tres robatoris amb violència i intimidació i per pertinença a grup criminal que estava especialitzat en asaltar sales de joc. Les detencions són resultat d’una investigació oberta l’any passat arran de tres assalts violents en sales de joc de la ciutat de la capital del Segre, informa la Policia catalana.

En tots els casos els robatoris els realitzaven un grup de persones encaputxades que accedien al local i amenaçaven amb armes de foc i ganivets als responsables dels establiments. Tot seguit, els immobilitzaven amb brides de plàstic i sostreien els diners de la recaptació. Durant la investigació es van recollir indicis que apuntaven a l’existència d’un grup organitzat especialitzat en aquesta modalitat delictiva.

Aquesta setmana es va passar a la fase final de la investigació amb dues entrades i perquisicions en els domicilis dels principals sospitosos situats als carrers Ronda de Sant Martí i Torres de Sanui de Lleida. Davant la possibilitat que estiguessin en possessió d’armes de foc es va establir un dispositiu especial amb efectius d’ordre públic per assegurar l’entrada inicial als domicilis.

Al primer domicili s’hi va detenir un home de 25 anys que presumptament seria el líder del grup. A més, van trobar nombrosos indicis relacionats amb els fets: un revòlver detonador, una pistola d’aire comprimit amb aparença real, guants, passamuntanyes, una tauleta electrònica sostreta en un dels establiments, un telèfon, un paquet de brides idèntiques a les utilitzades en els assalts i peces de roba utilitzades en els assalts. A l’altre domicili es va detenir el segon implicat, un home de 23 anys.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el passat divendres a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Port de Tarragona