Detenen un gestor de Granollers i altres 21 implicats en una investigació per falsificació d’altes de treballadors estrangers a la Seguretat Social

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han detingut un gestor de Granollers que feia altes falses de treballadors estrangers a la Seguretat Social perquè aquests poguessin cobrar prestacions socioeconòmiques o poguessin regularitzar la seva situació administrativa a l’Estat. Hi ha 27 investigats i 21 detinguts en total. El gestor va utilitzar dades de 44 empreses, algunes d’elles fictícies, per poder fer els tràmits, aconseguint que s’abonessin prestacions indegudes per un valor superior als 230.000 euros per part del Servei Estatal Públic d’Ocupació. Un dels detinguts tenia pendent, a més, una ordre europea de detenció i entrega per part de les autoritats franceses per tràfic de drogues.
La investigació va començar a l’agost de l’any passat, quan els agents van saber que s’havien realitzat altes a la Seguretat Social de ciutadans estrangers d’una empresa de Badalona sense que el seu propietari ho sabés. La finalitat era que aquestes persones poguessin fer els tràmits per regularitzar la seva situació a l’Estat. Es va comprovar que aquest frau l’havia fet un treballador d’una gestoria de Granollers, amb la que operava l’empresa perjudicada.

Els agents van comprovar després que aquest gestor es connectava a la xarxa de la Tresoreria de la Seguretat Social per realitzar les altes fraudulentes, la majoria d’elles de ciutadans estrangers. En alguns casos la finalitat era rebre prestacions socioeconòmiques simulant falsos períodes de cotització. En altres, l’objectiu era regularitzar la seva situació administrativa, ja fos per obtenir els permisos de residència o per renovar-los.

El gestor, de nacionalitat espanyola i 69 anys, va ser detingut pels delictes de falsedat documental, contra la hisenda pública i per afavorir la immigració il·legal. Els altres 27 implicats eren ciutadans estrangers de diversos països i han estat acusats pels primers dos delictes i també per infracció de la Llei d’estrangeria. L’operatiu s’ha portat a terme conjuntament des de la comissaria territorial de Policia Nacional de Sant Adrià de Besós i des de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Badalona.

Port de Tarragona