Els Mossos detenen a Calafell una conductora que va donar positiu en alcoholèmia i que circulava contra direcció per l’autopista C-32

Els Mossos de Trànsit de Tarragona van detenir el passat diumenge, 31 de març, una dona de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Vilanova i la Geltrú, com a presumpta autora d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i un altre de conducció temerària, després de conduir contra direcció per l’autopista C-32.

Els fets van tenir lloc a les 22:25 hores, quan diversos conductors van alertar que un turisme estava circulant en contra direcció per l’autopista C-32, a l’altura de Calafell, en sentit Tarragona. Dues patrulles van haver d’avançar el vehicle per forçar la conductora a aturar completament el vehicle. Es dona la circumstància que la dona va accelerar encara més en adonar-se que darrere del seu vehicle, dues patrulles estaven fent ús dels llums prioritaris i acústics per tal de poder aturar-lo. La conductora va circular en direcció contrària uns vuit quilòmetres, trajecte durant el qual alguns vehicles van haver d’apartar-se per evitar col·lidir-hi.

La detinguda, la qual presentava signes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques, no va saber explicar als agents com havia accedit en contra direcció a l’autopista. El resultat de la primera prova efectuada amb etilòmetre evidencial va ser de 0,83 mg/l en aire expirat, mentre que la segona, uns vint minuts després, va donar 0,79 mg/l.

La detinguda va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar ahir al migdia a disposició del Jutjat d’Instrucció número 8 del Vendrell.

Dos detinguts més el dia abans per conduir sota els efectes de l’alcohol

D’altra banda, un altre conductor de nacionalitat romanesa de 31 anys, va ser detingut la tarda del passat dissabte dia 30 de març a la carretera TP-2031, en sentit Tarragona, per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

Els agents es van veure obligats a utilitzar l’etilòmetre de prova evidencial de detecció d’alcohol, atès que el conductor va efectuar diverses proves a l’aparell indiciari de manera incorrecta. La primera taxa va resultar de 0,98 mg/l en aire expirat i la segona, uns vint minuts després, d’1,03 mg/l.

Finalment, la darrera detenció va tenir lloc a les 05:35 hores de la matinada del mateix dissabte a la Pobla de Mafumet (Tarragonès), quan dos vigilants municipals van ser agredits pel conductor d’un vehicle el qual prèviament havia col·lidit contra el mur del camp municipal de futbol.

Els vigilants del municipi van requerir el suport d’efectius de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona, davant la voluntat del conductor de marxar del lloc i la seva violenta actitud. Es tracta d’un veí de la Pobla de Mafumet, de 55 anys i de nacionalitat espanyola, amb antecedents per conduir sense permís i sota els efectes de l’alcohol.

L’home, el qual va resultar amb ferides lleus com a conseqüència de la col·lisió, va amenaçar de mort els funcionaris alhora que va intentar agredir-los amb un tornavís. Una estona més tard, els mossos van poder efectuar les dues proves de detecció d’alcohol amb un aparell evidencial, les quals van donar 0,92 mg/l i 0,87 mg/l en aire expirat, motiu pel qual va ser detingut per un delicte contra la seguretat viària. Així mateix, se li atribueix un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

El conductor va ser traslladat a un centre hospitalari de Tarragona i la detenció es va deixar sense efecte amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.

Port de Tarragona