Protecció Civil activa la prealerta Sismicat per un terratrèmol de grau 4,3 amb epicentre a l’Urgell, sentit a gran part de Catalunya, fins a Tarragona

Mapa de les zones amb les diferents intesitats. / IGN

Un terratrèmol de grau 4,3 a l’escala de Richter amb epicentre a Ribera d’Urgellet, a l’Alt Urgell, s’ha deixat sentir a diversos punts de Catalunya. Protecció Civil confirma que s’ha notat a l’àrea metropolitana de Barcelona, i a través de les xarxes socials s’han publicat testimonis a Valls, Blanes o Mataró, entre d’altres. El fenomen sísmic ha tingut lloc cap a dos quarts de sis de la tarda aproximadament, i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya situa el punt central del moviment en un triangle format pels municipis d’Alins, Farrera i la Guingueta i Jou. De moment no hi ha constància que el terratrèmol hagi causat danys, però Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Sismicat. Aquest és el llistat d’intensitats detectades a diferents ciutats de Catalunya, segons el Instituto Geográfico Nacional.

III BARBASTRO.HU
III CERDANYOLA DEL VALLÈS.B
III LA PARRÒQUIA D HORTÓ,RIBERA D URGELLET.L
III LA SEU D URGELL.L
III PALLEJÀ.B
III SANT FELIU DE LLOBREGAT.B
III SORT.L
III TARRAGONA.T
II BADALONA.B
II BARCELONA.B
II CORNELLÀ DE LLOBREGAT.B
II HUESCA.HU
II L HOSPITALET DE LLOBREGAT.B
II MONZÓN.HU
II SANT CUGAT DEL VALLÈS.B
II TORREDEMBARRA.T

Port de Tarragona