Els Mossos denuncien un camioner per conduir 19 hores seguides i per portar un sistema per robar gasoil a altres camions

Doble dipòsit amb un sistema de succió destinat a sostraure combustible a altres camions.

Els Mossos d’Esquadra de Trànsit van denunciar al Prat de Llobregat un conductor de 47 anys i de nacionalitat romanesa per una infracció per excés de conducció diària, ja que ho va fer dinou hores seguides. Així mateix, van detectar en el camió un doble dipòsit de combustible i un sistema de succió de carburant, el qual utilitzava per sostreure gasoil a altres camions.

Els fets van succeir el mateix dia quan agents que estaven realitzant un control rutinari de trànsit a la B-250, al terme municipal del Prat de Llobregat, van localitzar un camió amb semiremolc, amb matrícula de Romania, que tenia un doble dipòsit de combustible, que en aquell moment estava buit, i un sistema de succió de carburant amb l’objectiu de sostreure el gasoil a altres camions.

Tot apunta que per fer-ho, es situava al costat d’altres camions estacionats, els sostreia el combustible mitjançant un sistema de bomba de succió, i l’emmagatzemava en un dipòsit de 500 litres a sota del semiremolc, per finalment traspassar-lo al dipòsit del camió pel seu ús.

Els agents van traslladar el vehicle a un taller oficial on van procedir a la desinstal·lació de tot el sistema de succió i traspàs del combustible, així com el desmuntatge del doble dipòsit al semiremolc. Totes aquestes modificacions van anar a càrrec del conductor que va haver de pagar al taller 300 euros.

A més a més, els agents van detectar que havia excedit el temps de conducció diari, concretament havia conduit de manera ininterrompuda durant 18 hores i 51 minuts. Per aquest motiu, se’l va denunciar per una infracció considerada molt greu segons la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres per excés de conducció diària, amb un import de 1.400 euros.

D’altra banda, es dona la circumstància que aquest mateix camió, a nom d’una altra empresa i amb un altre conductor, ja l’havien aturat fa un any els mateixos agents pel mateix motiu.

Port de Tarragona