Troben a Ulldecona el cos amb signes de violència de la jove desapareguda a Vinaròs

Ahir es van detenir tres persones relacionades amb el cas, un d'ells era la seva parella

Casa dels pares de la parella de la noia, on el van detenir dissabte com a relacionat amb la desaparició de la noia. / GM

Localitzat a Ulldecona (Montsià) el cos sense vida de la jove d’uns 20 anys que va desaparèixer a mitjans de febrer a Vinaròs (Baix Maestrat), segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil. Durant aquest cap de setmana, la Guàrdia Civil ha detingut diverses persones i ha fet registres a Ulldecona arran de la desaparició de la jove, de nacionalitat moldava i veïna del municipi del Baix Maestrat. La investigació està sota secret de sumari i fonts policials no decarten que hi hagi més detencions en el transcurs de l’operatiu, que està en marxa des de divendres. En l’operatiu, treballen agents especialitzats en criminologia que s’han desplaçat des de Madrid.

Durant la passada nit, efectius de la Guàrdia Civil han localitzat, enterrat i amb signes de violència, el cos d’una dona en un descampat de la localitat d’Ulldecona (Tarragona).

El cadàver, mancant confrontació pericial, correspondria amb el d’una dona de 26 anys d’edat, de nacionalitat moldava, la desaparició va ser denunciada pel seu company sentimental el dia 7 de març a la Caserna de la Guàrdia Civil de Vinaròs (Castelló) , localitat on residien.

Davant les estranyes circumstàncies que envoltaven a la desaparició de la dona, la Guàrdia Civil va iniciar diferents línies d’investigació a l’entorn de la víctima, que evidenciaven que la desaparició no havia estat voluntària.

Encara que totes hipòtesis estaven obertes, la principal apuntava que el nuvi de la dona hauria alguna cosa a veure amb la desaparició.

Un cop practicades totes les gestions i obtinguts dades significatives sobre la seva presumpta implicació, el passat dia 5 d’abril, es va detenir el company sentimental de la desapareguda, un home, de 22 anys de nacionalitat romanesa.

S’han practicat inspeccions oculars al domicili de la parella a la localitat de Vinaròs, i en l’entorn familiar del detingut, a Ulldecona. Per a això s’han desplaçat especialistes de l’Equip Central d’Inspeccions Oculars del Servei de Criminalística de Madrid i efectius del Servei Cinològic, en suport a les investigacions de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Castelló.

Com a conseqüència dels indicis rellevants i evidències obtingudes, els investigadors van arribar fins a un paratge del terme municipal d’Ulldecona, on es trobava enterrat el cadàver d’una dona, que correspondria, mancant confrontació pericial, amb el de la desapareguda.

La desaparició va tenir lloc el passat dia 17 de febrer a l’habitatge que tots dos compartien a la localitat de Vinaròs, pel que sembla després de mantenir una forta discussió.

Es continuen les investigacions per al total esclariment de les circumstàncies que envolten el fet, no es descarten noves detencions.

No existien antecedents policials ni denúncies prèvies de la víctima sobre violència de gènere.

Les investigacions han estat dirigides pel Jutjat Número 4 d’Instrucció i Violència de Gènere de Vinaròs, que ha decretat el secret de les actuacions, i dutes a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Castelló.

La Guàrdia Civil deté un jove d’Ulldecona després de la desaparició de la seva parella

Port de Tarragona