Un mosso testimoni del judici al Suprem denuncia amenaces i coaccions en el seu domicili

Un grup de desconeguts deixa un vàter amb insults i molts llaços grocs a la porta de casa seva

Foto: M. Peñalver

ACN Barcelona.-Un mosso que ha de declarar al Tribunal Suprem el 24 d’abril ha denunciat amenaces i coaccions en el seu domicili per part d’un grup de desconeguts que la nit de dissabte a diumenge van deixar un vàter amb insults homòfobs i molts llaços grocs a la porta de casa seva. «Ets una vergonya per a l’uniforme», es podia llegir. Ho ha explicat ell mateix a través de Twitter, on ha assegurat que el 24 declararà «sense por». «Sapigueu que l’intent de coacció previ a una declaració a un testimoni d’un judici és delicte», ha afegit. En un vídeo, Albert Donaire, que és membre de Mossos per la República, ha atribuït l’acció a un grup del Maresme.

«Si el vostre únic argument són els insults, la homofòbia i intentar intimidar la gent, això demostra que ho teniu tot perdut, que a nivells de civilització i societat estem a anys llum», ha argumentat Donaire, que ha remarcat que els independentistes tenen «els arguments i la raó». «Vosaltres què teniu? Les amenaces? Perquè sabeu que teniu un estat amb una justícia prevaricadora, una policia política que us protegeix i que no us farà res», ha afegit.

Donaire assegura que el 24 d’abril declararà al Suprem «sense por i per destapar les vergonyes de l’Estat i del feixisme», i compara Espanya i les accions d’aquest tipus de grups del «feixisme, el nazisme i el totalitarisme».

Tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com l’expresident Carles Puigdemont ja han mostrat el seu suport a aquest mosso a través de Twitter. «L’atac d’un comando d’ultres a un testimoni del judici és un acte d’intimidació que torna a deixar en evidència la qualitat de l’estat de dret espanyol», ha conclòs Puigdemont.

Port de Tarragona