La Policia Nacional desarticula una organització criminal de narcotraficants a Reus, Riudoms, Osca i Saragossa

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Reus, Riudoms, Osca i Saragossa una organització criminal de narcotraficants, responsable d’una complexa xarxa de distribució de diferents drogues. En aquesta tercera fase d’una àmplia operació policial contra un clan familiar establert a Reus, i els màxims responsables van ser detinguts anteriorment, s’han decomissat 300 grams d’heroïna, dos quilos d’haixix, 19.000 euros en metàl·lic i 500 grams d’or, entre d’altres efectes. Sis registres van ser practicats i detingudes set persones, sis de les quals han ingressat a presó provisional.

Les investigacions s’inicien al gener de 2018 a tenir-se coneixement d’un clan familiar que subministrava diversos tipus de substància estupefaent a distribuïdors de la ciutat de Saragossa. Aquesta primera fase es va saldar amb la detenció de dues persones a Riudoms i l’aprehensió de diversa quantitat de droga.

A inicis d’aquest 2019 una segona fase va finalitzar amb la detenció de 12 persones a Reus i Riudoms, entre ells els màxims responsables, la confiscació de 50 quilos d’haixix, 450 grams de cocaïna, sis quilos de cabdells de marihuana i la intervenció de més de 10.000 euros en efectiu i una pistola Taser, entre d’altres efectes.

Subministrament a narcotraficants d’Aragó

La tercera fase que ara finalitza es va centrar en un dels membres de l’organització criminal que realitzava funcions de transportista d’heroïna i haixix per al subministrament a narcotraficants d’Osca i Saragossa. Els seus continus viatges van permetre als agents conèixer les ramificacions de la trama i les persones implicades a Aragó. Els registres practicats a Reus (Tarragona), Osca, Hort (Osca) i Saragossa van aconseguir la confiscació de 300 grams d’heroïna, dos quilos d’haixix, 19.000 euros en efectiu, mig quilo d’or en joies, un vehicle, 29 telèfons mòbils, un ordinador portàtil, tres tabletes i abundant utillatge relacionat amb les activitats il·legals.

Els set detinguts, a qui se’ls imputen delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent, que va decretar l’ingrés a presó provisional per a sis d’ells i llibertat amb càrrecs per al restant.

L’operació ha estat realitzada per agents de les Brigades de Policia Judicial de les Comissaries de Reus (Tarragona), Tarragona, Osca i Saragossa.

Port de Tarragona