banner Generalitat

Descobert el conductor que va falsificar la matrícula per evitar les multes d’excès de velocitat

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un home de 56 anys, nacionalitat espanyola i veí de la Llagosta per alteració en document públic, ja que va modificar la placa de matrícula posterior del seu vehicle per evitar ser identificat a les multes d’excés de velocitat. La investigació es va iniciar arran d’una comunicació per part del Servei Català de Transit que va lliurar al Grup de Recerca i Documentació un escrit d’al·legacions presentat pel titular d’un vehicle amb plaques de matrícula XXXXJMS de Palma de Mallorca. L’escrit deia que havia rebut una notificació de denúncia de velocitat, però que el model de vehicle no corresponia amb el seu que era un Toyota Yaris, mentre el cotxe captat pel cinemòmetre era un Nissan.

Els investigadors van confirmar que el vehicle enregistrat pel cinemòmetre era un vehicle marca Nissan model Qashqai i que les plaques que portava acoblades corresponien a la numeració XXXXJMS. Realitzant diverses combinacions alfanumèriques i verificant vehicles matriculats que coincidien amb la marca i model del vehicle fotografiat, van localitzar un vehicle marca Nissan Qashqai amb plaques de matrícula XXXXJVS.

Els investigadors es van adreçar a la població de la Llagosta on constava el vehicle XXXXJVS matriculat per tal de procedir a la inspecció i verificació del vehicle. En el decurs d’aquesta inspecció van determinar que la placa de matricula posterior del vehicle havia estat alterada i per aquest motiu va ser retirada per poder estudiar-la.

Els investigadors van concloure que voluntàriament el titular del vehicle va modificar la lletra V amb tira adhesiva de color negre, la qual va deixar restes al

suport de la placa de matricula per convertir la lletra V en una lletra M i d’aquesta manera eludir els sistemes de captació de velocitat i el control policial.

Per aquests fets es van instruir diligències policials adreçades al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Mataró. El jutge haurà de citar l’home denunciat i s’exposa a una pena de presó de sis mesos a tres anys.

Port de Tarragona