L’incendi de Notre Dame pot tenir conseqüències imprevisibles si arriba a les torres de la catedral

Lateral de la catedral de París, en llamas. / Min. Interior Francia

Els Bombers de París intentar evitar que el foc arribi a afectar les torres de Notre Dame, ja que segons van declarar les conseqüències serien imprevisible si l’incendi arriba a elles. Entre aquestes conseqüències desastroses podrien incloure una ensulsiada. Centenars de serveis d’emergència de París continuen treballant per controlar l’incendi de Notre Dame, que s’ha declarat aquesta tarda i que ja s’ha ensorrat l’agulla central de la Catedral de Notre-Dame-de prop d’un centenar de metres- i que també ha fet caure el sostre. Segons recull la premsa francesa, el bombers “no estan segurs de poder aturar la propagació del foc”. El cos està utilitzant “tots els mitjans possibles” a excepció dels avions que bombardegen aigua, “tècnicament inadequats” per extingir aquest tipus de focs perquè podrien provocar el “col·lapse de tota l’estructura de la catedral”, segons ha informat la direcció general de seguretat Civil i la Gestió de Crisi.

Segons aquests serveis, un “helicòpter o un avió, el pes de l’aigua i la intensitat de la caiguda a baixa altura” podrien debilitar l’estructura de la catedral gòtica, icona de la capital francesa, i causar danys col·laterals en edificis propers. De fet, el mateix president nord-americà, Donald Trump, havia demanat fer ús d’aquests vehicles per extingir el fuego.El president francès, Emmanuel Macron, i l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, s’han desplaçat fins a la zona per fer seguiment de les tasques d’extinció del foc des del lloc dels hechos.El foc va començar aquesta tarda a dos quarts i les imatges de la zona mostren una gran columna de fum i flames a la zona de les torres de l’emblemàtic monument històric parisenc, que rep milions de visitants cada any.La policia de París ha fet un tuit demanat a la gent que eviti la zona de la catedral de Notre Dame i facilitin el pas dels bombers i els equips de emergencia.Según el portaveu de la catedral, citat per la premsa francesa, l’incendi es va iniciar a les 18.50 hores.

Port de Tarragona