Volvo expandeix a tota Europa la tecnologia que permet que els seus vehicles s’avisin entre ells de la presència de perills a la carretera

Volvo, la firma automobilística que s’identifica des de fa dècades amb la seguretat, posarà a disposició a tot Europa des de la setmana que la seva innovadora i revolucionària tecnologia de connexió entre els vehicles de la marca. Aquesta tecnologia de seguretat permet la comunicació entre si i, d’aquesta manera, alertar els conductors de la presència de ferms lliscants, i altres perills, a través d’una xarxa basada en el núvol.

La Alerta de llums d’emergència i l’Alerta de ferm lliscant es van introduir per primera vegada el 2016 en els sistemes de seguretat activa dels vehicles de la sèrie 90 de Volvo a Suècia i Noruega. La propera setmana, aquestes funcions estaran a disposició dels conductors de Volvo a tot Europa. S’inclouran de sèrie en tots els nous models de l’any 2020 i també podran instal·lar-se en alguns models anteriors *.

«Compartir dades de seguretat entre vehicles pot ajudar a evitar accidents», afirma Malin Ekholm, responsable del Centre de seguretat de Volvo Cars. «Els propietaris d’un Volvo contribueixen directament a fer les carreteres més segures per als altres conductors que disposen d’aquesta funció i al mateix temps es beneficien de rebre alertes anticipades sobre els possibles perills que tenen al davant».

Els estudis de seguretat de Volvo demostren que ajustar la velocitat a la situació real del trànsit pot reduir considerablement el risc d’accidents. En avisar els conductors sobre els perills que van a trobar més endavant i donar-los per tant la possibilitat d’adaptar la seva manera de conducció, les tecnologies de seguretat connectada poden contribuir a millorar l’actuació dels conductors i a augmentar la seguretat del trànsit.

Amb la presentació d’aquestes funcions a tot Europa, Volvo Cars també reitera la seva invitació al sector automobilístic a compartir dades anonimitzades relacionats amb la seguretat del trànsit entre les diverses marques de vehicles.

Compartir aquestes dades en temps real pot suposar un gran impuls per a la seguretat general del trànsit i la seva influència serà cada vegada més gran a mesura que hi hagi més vehicles connectats. Des de l’any passat, Volvo Cars i Volvo Trucks comparteixen dades a Suècia i Noruega per alertar altres conductors dels perills del seu entorn.

«Com més vehicles intercanviïn aquestes dades en temps real, més segures seran les nostres carreteres. Esperem establir més col·laboracions amb socis que comparteixin el nostre compromís amb la seguretat », ha declarat Malin Ekholm.

Quan es van introduir, els sistemes de Volvo Cars van ser els primers de la seva classe en la indústria automobilística. Des que un Volvo equipat amb aquest sistema encén els llums d’emergència, l’Alerta de llums d’emergència envia un senyal a tots els vehicles Volvo dels voltants que estiguin connectats al servei del núvol per avisar als seus conductors i ajudar-los a evitar accidents . Això resulta especialment útil en corbes sense visibilitat i canvis de rasant.

D’altra banda, l’Alerta de ferm lliscant millora la informació del conductor tant sobre les condicions de la calçada sobre la qual està circulant com sobre les que trobarà més endavant, ja que recull de forma anònima la informació dels vehicles que el precedeixen i avisa anticipadament als conductors quan s’aproximen a una zona lliscant.

El mes passat, Volvo Cars va anunciar una sèrie de mesures destinades a promoure un millor comportament dels conductors i una conducció més segura. Des 2020, tots els Volvo tindran limitada la seva velocitat a 180 km / h. A partir del 2020, l’empresa també s’instal·larà a l’interior del vehicle càmeres i altres sensors que permetran detectar si el conductor està clarament distret o condueix sota els efectes de l’alcohol o les drogues. En aquest cas, el mateix sistema podria intervenir per evitar el risc d’un accident que podria provocar lesions greus o fins i tot la mort.

Port de Tarragona