Confirmen la pena de vuit anys per a un policia nacional de Madrid que consultava les bases policials per conèixer dades dels seus «lligues»

Archivo CNP / Arxiu CNP

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha confirmat la sentència de vuit anys de presó pel qual va ser condemnat ‘un oficial de la Prefectura Superior de Policia de Madrid, destinat a la Brigada Provincial d’Informació, per utilitzar les bases de dades policials per conèixer detalls de les vides de les noies que coneixia per les xarxes socials. La sentència dóna per provat que entre els anys 2015 i 2016 va utilitzar les seves claus personals per obtenir dades personals de les dones amb les que mantenia o tenia intenció de mantenir una relació afectiva, segons relata l’escrit legal, dictat el passat 28 de febrer.

Les bases consultades són la «Objectes», especialitzada en dades de vehicles i objectes d’interès policial; «Atlas», base de dades de ressenyes i recerques policials de persones; i «Sidenpol», base de dades de denúncies. En alguna ocasió va accedir a elles no tan sols amb la seva clau personal, sinó també amb la del seu superior jeràrquic, relata la sentència. Una de les dones va arribar a bloquejar-quan el policia va donar dades personals de la seva família -el ictus que va patir el seu pare- amb tan sols el seu nom i el seu número de telèfon.

Els missatges que enviava l’acusat en altres ocasions contenien insults i proposicions sexuals. També va arribar a amenaçar-les en alguna ocasió. La sentència reflecteix una d’aquestes comunicacions: «tinc el mòbil del teu marit o ets sincera o li envio les converses». La xarxa de cites utilitzada era la coneguda com POF. La sentència condemnatòria considera que és autor de tres delictes de descobriment i revelació de secrets i un delicte de coaccions, a la pena de presó de dos anys i mig per cada un d’aquests delictes.

Port de Tarragona