Un mal aparcament fa que els Mossos descobreixin a Perafort un camió amb 69 kg de marihuana i deté a una nau dos presumptes traficants

Mossos de Trànsit de Tarragona van detenir el passat 16 d’abril dos homes, de 33 i 39 anys, de nacionalitat anglesa i espanyola, respectivament, com presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Els fets van succeir el mateix dia durant un patrullatge ordinari de seguretat pel Polígon Industrial de Perafort. Els agents van localitzar, al carrer Alzinar, un camió estacionat a prop d’una cantonada el qual obstaculitzava el gir per accedir a la resta de vehicles.

Acte seguit, els agents van observar que el camió, tipus frigorífic, es trobava tancat, amb el motor en marxa i sense conductor. Llavors, van adreçar-se a una nau propera al vehicle per tal d’intentar localitzar el conductor.

A l’interior de la nau, pràcticament buida, van trobar un home, visiblement nerviós, i un vehicle sense matrícula. A la part posterior del vehicle, els agents van localitzar 1.050 euros i tres telèfons mòbils.

A més, pel terra de la nau van trobar peces de carn congelades que s’havien descarregat d’uns palets embalats de plàstic que es trobaven al costat. Minuts més tard també es va identificar un altre home que havia arribat a la mateixa nau en un altre vehicle. Davant les sospites que poguessin amagar substàncies il·legals, els agents van decidir, amb el suport d’una dotació policial, obrir un contenidor de fusta que estava envoltat de carn congelada a mig embalar, que diferia substancialment de la resta de contenidors. A l’interior van trobar 30 paquets de plàstic transparents amb cabdells de marihuana llestos per consumir.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir els dos homes per un delicte contra la salut pública. La droga intervinguda, 69 quilograms de marihuana, tindria un valor en el mercat il·legal d’uns 103.500 euros. De la investigació es desprèn que els detinguts tenien la intenció de transportar la droga fora del país. La Divisió d’Investigació Criminal s’ha fet càrrec de la investigació la qual continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els dos detinguts van passar divendres a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona