Detingut a València per amenaçar la seva «ex» amb enviar «gent perillosa» si no tornava a ser la seva parella i per difondre fotos íntimes a les xarxes

La Policia Nacional han detingut a la població d’Alzira, en la província de València, a un ciutadà espanyol de 28 anys com a presumpte responsable d’un delicte d’amenaces i coaccions a la seva exparella, resident a Tailàndia. La dona, de 25 anys, va denunciar els fets al seu país a través de l’Agregadoria d’Interior de l’Ambaixada d’Espanya, indicant que rebia contínues amenaces i coaccions per part del detingut per tal de reprendre la relació sentimental que havia acabat recentment. L’arrestat va arribar a difondre, presumptament, fotografies d’ella i vídeos de naturalesa sexual a través de les xarxes socials.

Li deia que se suïcidaria si no li enviava fotos nua

L’operació va començar a mitjans del passat mes de febrer, després de la denúncia de la víctima al seu exparella. Segons ha indicat, tots dos es van conèixer al mes de gener de 2018 a través d’Internet i l’home es va traslladar a viure a Tailàndia tres mesos després per iniciar una relació sentimental.

Des del començament, el detingut va mostrar un comportament violent i bastant manipulador amb constants insults i coaccions durant els mesos de convivència. Fins i tot va arribar a demanar-li fotos despullada sota l’amenaça de suïcidar-se si no accedia a les seves pretensions.

Al mes de novembre, ell va tornar a Espanya per veure la seva família i poc després ella li va comunicar que no volia seguir la relació pel seu comportament, cada vegada més agressiu i gelós. El detingut, que encara es trobava a Espanya, no va acceptar la ruptura i va començar una sèrie d’amenaces constants a través d’Internet, difonent fotografies i vídeos de caràcter sexual i realitzant difamacions sobre la seva vida íntima. Durant aquest temps, el detingut va crear diversos perfils falsos de la seva exparella per vexar-i humiliar-la, arribant a amenaçar-la amb enviar «gent perillosa» a casa amb la finalitat de fer-li mal.

La víctima va posar en coneixement de tot el que ha passat a l’Agregadoria d’Interior de l’Ambaixada espanyola a Tailàndia i va aportar tota la informació de què disposava com fotos, vídeos o converses de WhatsApp. Després de diverses gestions, els agents li localitzaven i detenien a la localitat valenciana d’Alzira. El jutjat competent va disposar sobre ell la prohibició d’aproximar-se a la víctima i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà.

Port de Tarragona