El jutjat ordena presó sense fiança per al policia nacional acusat de matar de set trets a la seva parella a Olot

La causa està oberta per un delicte d'assassinat

Entrada al pis on es va produir el crim el passat dissabte a Olot. / Marina López

ACN Girona.-La jutgessa de guàrdia d’Olot ha ordenat aquest dilluns presó provisional comunicada i sense fiança per al policia nacional detingut acusat de matar la seva parella a trets a Olot. El jutjat s’ha traslladat a l’hospital Trueta de Girona, on està ingressat l’arrestat, per prestar-li declaració, després que dos forenses hagin determinat que les seves capacitats eren idònies per fer-ho. Amb tot, l’home, investigat per un delicte d’assassinat, s’ha acollit al seu dret a no declarar. Segons fonts de la causa, el detingut hauria disparat presumptament la seva arma reglamentària unes set vegades fins a causar la mort a la víctima. L’agent arrestat està ingressat en estat greu perquè, després de presumptament perpetrar l’atac, s’hauria intentat suïcidar d’un tret al cap. El fiscal també havia sol·licitat el seu ingrés a presó provisional sense fiança.

El detingut, assistit pel seu advocat, s’ha acollit al seu dret a no declarar. L’home, originari de Madrid, té 38 anys i estava destinat a la comissaria de Camprodon (Ripollès). El fiscal Enrique Barata ha sol·licitat que ingressi a presó sense fiança com a presumpte autor d’un delicte d’assassinat. La defensa s’hi ha oposat. A més, el seu advocat ha sol·licitat que s’analitzin mostres de sang i d’orina del sospitós per determinar el possible consum de tòxics.

Segons fonts del cas, la parella mantenia una relació des de feia aproximadament un any i mig. La dona tenia 44 anys i dos fills. Alguns testimonis han dit als investigadors que tenien una relació conflictiva, amb humiliacions d’ell cap a la dona i discussions.

Segons la cronologia dels fets que han pogut traçar els investigadors, la filla de 24 anys de la dona i el seu xicot van arribar al pis, situat al número 24 del carrer Verge de la Guia d’Olot, cap a la una de la matinada de dissabte. Mitja hora més tard, va arribar la víctima sola. Llavors, la filla i la seva parella van anar a dormir a una habitació situada en un extrem del pis mentre la dona es va quedar desperta.

Cap a les tres de la matinada, uns veïns que van sentir crits, una discussió i cops forts van avisar la policia. Les mateixes fonts indiquen que fins al pis s’hi van traslladar agents tant de la Policia Municipal com dels Mossos d’Esquadra però ningú va obrir la porta de l’immoble i tot estava en silenci.

Cinc hores més tard, a les vuit del matí, la filla es va aixecar de dormir i a l’habitació de la seva mare, estirat al llit, hi va veure el policia ple de sang. Mentre l’home s’aixecava i anava al lavabo, la noia va anar fins a la cuina i allà va trobar el cos de la seva mare.

La noia –que té un germà de 14 anys que aquella nit estava amb el seu pare- va alertar una tia seva i van trucar a la policia. Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 8.20 del matí. Quan els agents van arribar al pis, van detenir el sospitós i els serveis sanitaris el van traslladar a l’hospital. Primer a Olot i, després, al Trueta a Girona.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona va obrir una investigació. Els investigadors situen el crim a la cuina, on van localitzar l’arma reglamentària de l’agent que s’havia disparat set vegades, buidant la meitat del carregador. La víctima, que anava amb pijama i bata, va rebre diversos impactes de bala. L’agressor li va disparar almenys tres projectils al cap, un al coll i també té un impacte de bala al braç.

A les dues de la tarda de dissabte, després de l’aixecament de cadàver, la funerària va traslladar el cos de la víctima fins a l’institut de medicina legal de Girona on li faran l’autòpsia.

Els Mossos d’Esquadra custodien el policia a l’hospital Trueta, on continua ingressat. Els Mossos creuen que l’home es va disparar amb la intenció de suïcidar-se després de perpetrar l’atac. La bala que es va disparar a la templa va afectar la zona ocular.

Port de Tarragona