La Guàrdia Civil intervé 300 quilograms de cocaïna en un contenidor procedent del Brasil amb entrada pel port de València

L'aprehensió s'ha materialitzat gràcies al continu intercanvi d'informació en la lluita contra el narcotràfic internacional amb la D.E.A d'Estats Units

La Guàrdia Civil ha intervingut 300 quilograms de cocaïna en un contenidor procedent del Brasil, que havia entrat al nostre país a través del Port de València, i que després del seu despatx duaner i una vigilància discreta, va ser dipositat en una nau industrial del municipi de les Alqueries (Castelló), lloc en el qual va ser finalment interceptat.

Aquesta actuació s’enquadra en el continu intercanvi d’informació contra el tràfic de drogues a nivell internacional entre la Guàrdia Civil i la Droug Enforcement Administration (DEA) dels Estats Units, gràcies al qual, l’Equip Contra el Crim Organitzat amb seu a Alacant ( ECO Alacant) de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, va tenir coneixement de l’existència d’una organització criminal assentada al Brasil, que estaria utilitzant contenidors de mercaderia legal amb destinació a Espanya, en els quals podrien estar introduint certes quantitats d’estupefaent.
En aquest cas, els agents van poder corroborar la sortida d’un contenidor del port de Santos (Brasil), amb destinació al port de València, que arribaria al mateix a primers del mes d’abril, per la qual cosa va iniciar un seguiment del mateix, de la importador i de la qual s’encarregaria del transport, així com del seu lloc de descàrrega final, tot això per identificar la possible persona o persones que poguessin intentar l’extracció d’una suposada càrrega il·legal.

«Ganxo Cec» o «Ganxo Perdut»

El mètode utilitzat per aquesta organització internacional de narcotràfic, sempre ha consistit en el conegut mètode del «Ganxo Cec» o «Ganxo Perdut», mitjançant el qual, els membres de la mateixa introdueixen certes quantitats de cocaïna en contenidors de mercaderia totalment legal, a motxilles o sacs a l’entrada dels mateixos, sent recuperats en els ports de destinació violentant o falsificant els seus precintes, per persones controlades per la mateixa organització.

D’aquesta manera, el passat dia 12 d’abril, després del pertinent despatx duaner, s’observa com el contenidor surt del port de València, desplaçant-se a continuació a un aparcament d’una empresa d’aquest tipus de transports a la localitat de Sagunt.

Després de romandre cassis tres dies en aquest pàrquing, i sempre sota una vigilància discreta, el passat dia 15 el contenidor és traslladat i dipositat en una empresa ubicada al municipi de les Alqueries (Castelló), on finalment va ser interceptat pels agents.

En l’obertura del mateix, van aparèixer 10 sacs d’arpillera, diferenciant perfectament de la resta de la càrrega, dels quals es van extreure 300 pastilles d’un quilogram cadascuna, d’una substància que, sotmesa als reactius pertinents, va donar positiu a la cocaïna.

Aquesta actuació ha estat duta a terme per l’Equip Contra el Crim Organitzat amb seu a Alacant (ECO Alacant) de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, entenent de la causa el Jutjat d’Instrucció número 1 de Nules (Castelló).

 

Port de Tarragona