Investiguen els abusos d’una detinguda a una menor a la comissaria dels Mossos de l’Hospitalet

L'acumulació de persones arrestades va fer barrejar menors i majors d'edat en una mateixa cel·la tot i estar prohibit

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Un jutjat de de l’Hospitalet de Llobregat investiga els presumptes abusos sexuals soferts per una menor d’edat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per part d’una altra detinguda, major d’edat. La suposada agressora va ser tancada en una mateixa cel·la de les instal·lacions policials malgrat que els protocols prohibeixen barrejar a majors i menors. L’11 de novembre passat, els Mossos van acumular 23 detinguts a les seves dependències, que compta únicament amb nou calabossos. La manca de places va motivar la decisió de agrupar-los per sexes, però ajuntant a menors de 18 anys amb majors d’edat, segons han confirmat fonts policials a l’ACN.

Segons ha publicat ‘El País’, la menor havia estat detinguda per robatoris i danys, i la van tancar al costat d’una altra dona, major d’edat. Poc després va entrar la presumpta agressora, una tercera dona, d’origen colombià. Havia estat arrestada per lesions i atemptat contra agents de l’autoritat. Els agents que custodiaven l’àrea de detinguts no van escoltar crits, però van observar una cosa estranya a través de les càmeres de vigilància. Les imatges mostrarien la menor dempeus i amb els pantalons abaixats fins als turmells. En un moment posterior, la jove es va acabar traient els pantalons i també una mena de ‘body’ que portava a la part de dalt. Després, es va asseure en un banc al costat del bany i es va tapar amb la manta.

Els mossos es van acostar a la cel·la i l’agressora els va dir que «no havia passat res», mentre que la menor no va dir res. Els agents van decidir traslladar-la a una altra cel·la, on la menor els va explicar que l’altra dona l’havia obligat a despullar-se, s’havia abalançat sobre ella i li havia intentat fer un petó.

El jutjat d’instrucció número 3 de l’Hospitalet va obrir diligències. Fonts de la fiscalia citades pel diari expliquen que podria derivar-se una «responsabilitat civil per part de la Generalitat» per tractar-se d’una menor. Tots els implicats han declarat ja davant la jutgessa. En paral·lel a l’actuació judicial, la Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos va obrir una investigació per esbrinar els motius de la decisió de barrejar menors amb majors d’edat.

Port de Tarragona