Mossos d’Esquadra i Policia Nacional detenen un sicari polonès quan viatjava a la Costa del Sol per cometre un segrest

L'arrestat, perillós i habitualment armat, comptava amb nombrosos antecedents a Polònia per segrestos, lesions i tràfic de drogues, posseint forts vincles amb el crim organitzat internacional assentat a la Costa del Sol

Una operació conjunta entre Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, en coordinació amb la policia de Polònia, han detingut un sicari polonès quan es desplaçava a Marbella per segrestar un membre d’un clan rival, informa el CNP. L’arrestat, perillós i habitualment armat, comptava amb nombrosos antecedents a Polònia per segrestos, lesions i tràfic de drogues, posseint forts vincles amb el crim organitzat internacional assentat a la Costa del Sol. Durant la detenció, un dels acompanyants del detingut portava una bossa amb més de 100.000 euros i 1.000 lliures en efectiu, intervingut a l’estar destinat a la compra d’un carregament de substància estupefaent per a l’organització.

Viatjava acompanyat de compatriotes dedicats a la seva protecciónLas investigacions es van iniciar el passat mes de març, després de tenir coneixement gràcies a la policia polonesa de la presència al nostre país del líder d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, atracaments i robatoris violents a altres narcotraficants . L’ara detingut es trobava a Espanya amb l’objectiu de segrestar al membre d’un clan rival per unajuste de comptes, viatjant a Barcelona acompanyat de tres persones de la seva confiança per a posteriorment dirigir-se a la província de Málaga.Ante la urgència dels fets i la perillositat dels investigats, es va disposar un ampli equip de vigilància a Barcelona i Màlaga.

El dia 20 de març els agents van observar com els individus abandonaven l’hotel i es dirigien en taxi cap a l’estació de Sants per desplaçar-se a la ciutat andalusa. Després de fer entrada a l’estació de Màlaga el tren en què viatjaven, els agents van procedir a la seva assegurament, identificació i posterior detención.Gracias a la constant comunicació entre les autoritats judicials poloneses i policials espanyoles, es va emetre a temps l’ordre europea de detenció i Lliurament en ser el ja arrestat responsable d’un segrest a Polònia i tenir informacions que indicaven que podia cometre el mateix delicte en territori nacional. El dia 21 de març l’arrestat va ser posat a disposició judicial per a la seva extradició a les autoritats poloneses.

Port de Tarragona