Dos mesos de multa i 350 euros d’indemnització per a un passatger que va agredir als vigilants d’un tren Reus-Barcelona per demanar-li el bitllet

Un passatger del tren Reus-Barcelona haurà de complir la condemna de dos mesos de multa i una indemnització de 350 euros que l’Audiència Provincial de Tarragona ha ratificat en la seva sentència d’apel·lació 267/2019. El tribunal ha resolt contra la Fiscalia, que va presentar un recurs demanant que se li s’agreugés la pena que se li va imposar anteriorment per un jutjat penal el passat mes de novembre. Els fets que van quedar demostrats pel Jutjat Penal número 4 de Tarragona relatava que a les set de la tarda del 3 de octubre de 2016 el processat viatjava al tren 15036 que uneix Reus i Barcelona quan l’interventor li va demanar el bitllet. El viatger -segons relata la sentència- va començar a posar-se nerviós, obligant a que l’interventor avisés als vigilants de seguretat, contra els quals va començar a llançar cops de puny i puntades de peu. Els empleats de seguretat el van reduir. Com a conseqüència del forcejament i les agressions, un dels vigilants va patir una tendinitis en una espatlla, que ha precisat una setmana per a la seva curación.La sentència del Jutjat Penal 4 de Tarragona, que ara s’ha confirmat en apel·lació, considera que l’agressor és culpable d’un delicte de lesions lleus. El Ministeri Públic va considerar aquesta pena lleu i va presentar un recurs d’apel·lació perquè s’agreugés la pena per considerar que la sentència s’equivocava en la valoració de les proves, cosa que va fer -segons el fiscal- de manera il·lògica i irracional.

Port de Tarragona