La Junta Electoral Central veta Puigdemont, Comín i Ponsatí a la llista de JxCat a les europees

La JEC no proporciona de moment els motius del rebuig a les seves candidatures

Puigdemont amb els seus consellers a Waterloo. / Natàlia Segura

ACN Brussel·les.-La Junta Electoral Central ha vetat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a la llista de JxCat per a les eleccions europees, segons la comunicació que la JEC ha enviat a la defensa de Puigdemont i a la qual ha tingut accés l’ACN. La JEC ha decidit «estimar parcialment les reclamacions» de PP i Cs contra les seves candidatures que ha exclòs de la candidatura JUNTS. Tanmateix, la JEC no ha proporcionat encara els motius d’aquest rebuig i ha assegurat que «es recolliran en l’acord» que serà notificat als afectats «en les pròximes hores». A més, la JEC dona fins a les 6 de la tarda d’aquest dilluns a JxCAT per modificar les seves llistes.

Segons la comunicació de la JEC, a partir de la proclamació de les candidatures al Parlament Europeu, «qualsevol candidat exclòs» té dos dies a partir de la publicació de les candidatures al BOE per «interposar recurs» als tribunals del contenciós-administratiu.

Port de Tarragona