‘El Chicle’, presumpte assassí de Diana Quer, ha estat condemnat a cinc anys de presó per intentar segrestar a una altra noia

L’Audiència Provincial de la Corunya ha condemnat al «Chicle», José Enrique Abuín Gey, a cinc anys i un mes de presó per abordar a una jove al municipi corunyès de Boiro el 25 de desembre de 2017 amb la intenció d’agredir-la sexualment. La sentència el considera culpable de tres delictes: detenció il·legal, agressió sexual en grau de temptativa i delicte lleu de lesions segons la resolució divulgada aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia. L’acusat també ha estat condemnat a la prohibició d’acostar a menys de mig quilòmetre de la víctima, així com al seu domicili, i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant deu anys.

Pel que fa a les indemnitzacions, haurà d’abonar a la perjudicada 11.546 euros per incapacitat temporal i seqüeles i al servei gallec de salut (Sergas) 1.120 euros més la quantitat que es determini en la fase d’execució de la sentència en concepte de les despeses d’assistència psicològica que es prestin a l’afectada.

El tribunal considera que Abuín volia atrapar la dona, «posar-la al cotxe i traslladar-la a algun lloc per satisfer el seu ànim libidinós». «No se li ocorre a aquest tribunal cap altra alternativa. La seva intenció no era la d’apoderar dels seus diners o el mòbil. El que pretenia era agafar el telèfon de la víctima perquè no pogués demanar ajuda», testifiquen, i no la sostracció del mateix, com ell ha al·legat en el judici.

Els jutges fan constar així mateix en la resolució, per ratificar aquest argument, que l’acusat va rebutjar els diners que li oferia la víctima, per la qual cosa conclouen que «si hagués volgut robar-li no tenia cap necessitat de introduir-la al cotxe».

Port de Tarragona