Els Mossos detenen una banda de sis «ocupes» a Salou especialitzats en venda de droga a turistes

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Salou sis homes, d’entre 28 i 39 anys, de nacionalitat espanyola, marroquina i britànica, sense domicili conegut, sospitosos de formar una organització criminal especialitzada en vendre droga a turistes i consumidors habituals. Els arrestats havien ocupat dos domicilis de forma il·lícita al carrer Valls d’aquesta població. A més, els traficants acceptaven objectes de dubtosa procedència com a forma de pagament. La principal dificultat amb què es van trobar els investigadors va ser el sistema de control i vigilància dels integrants de la pròpia organització al voltant de l’edifici on s’efectuaven les transaccions.

A principis del passat mes de març els mossos van començar a investigar la banda després de tenir coneixement que es traficava en aquell carrer. Durant les indagacions els agents van constatar que el tràfic de droga es feia des de dos domicilis ocupats. El dia 26 d’abril, després de comprovar que un dels principals investigats havia estat víctima d’un assalt relacionat amb una venda de drogues, es va decidir portar a terme les dues entrades i perquisicions amb el resultat final de sis detinguts.

Durant l’operatiu es van intervenir dues bosses que contenien marihuana i bosses predestinades a la venda al detall de la substància. A més, les entrades als pisos van permetre comprovar que els detinguts utilitzaven un dels dos immobles per a que els compradors puguessin consumir cocaïna ja que es van localitzar restes d’aquestes substància en una zona desitnada al consum.

En els escorcolls també es va comissar diners en efectiu, televisors, bicicletes, petits electrodomèstics i altres objectes dels quals s’està investigant la procedència. I és que els investigadors havien pogut contrastar durant les indagacions que els detinguts, en moltes ocasions, acceptaven obejctes procedents d’il·lícits penals a canvi de la droga.

Amb aquestes detencions els mossos donen per desarticulat un grup criminal molt actiu a la zona. A més de l’evident tràfic de drogues i la inseguretat que aquesta activitat comportava pels veïns, tot apunta que el grup també fomentava l’assalt a segones residències i apartaments turístics de la comarca.

L’operatiu s’emmarca en un dispositiu policial més ampli que de forma permanent es fa a la zona i que compta amb la participació d’agents uniformats i de paisà. Els objectius d’aquest dispositiu són la prevenció del tràfic de drogues i els delictes contra el patrimoni.

La investigació continua encara oberta per determinar la procedència dels objectes intervinguts i no es descarten noves detencions.

Pel que fa als detinguts, tres van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 6 de Tarragona i van quedar posteriorment en llibertat amb càrrecs. Els altres tres van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

Port de Tarragona