Nissan ajorna l’ERO i segueix negociant per arribar a un acord amb els treballadors

L'administració de l'empresa es mostra positiva i dimarts seguirà la mediació

Treballadors de Nissan concentrats davant la seu del Departament de Treball, a finals d'abril. / Aina Martí

La direcció de Nissan ha decidit ajornar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que tenia previst presentar aquest dimarts, i seguir negociant per arribar a un acord amb els treballadors. Segons fonts coneixedores de la mediació, que ha començat aquest dilluns a la seu del Departament de Treball de la Generalitat, l’administració de l’empresa s’ha mostrat positiva davant la possibilitat d’arribar a un acord i ha optat per seguir negociant. Aquest dilluns un centenar de treballadors s’han manifestat a les portes de la Conselleria i han tallat el carrer Sepúlveda en aquest punt durant una hora per mostrar el seu «rebuig total» a la proposta de la directiva perquè afirmen que inclou l’acomiadament de 600 treballadors.
Abans d’entrar a la reunió, el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente, ha confirmat en una atenció als mitjans que els representants dels treballadors havien rebut el preavís de convocatòria d’ERO amb data del 30 d’abril.

Port de Tarragona