FLASH: Julian Assange, condemnat a Gran Bretanya a 50 setmanes de presó per violar la llibertat condicional

arxiu

Un jutge britànic ha condemnat a un any de presó (50 setmanes) a Julian Assange per haver violat la llibertat condicional. La sentència fa referència a la seva petició d’asil a l’ambaixada de l’Equador a 2012, informa la BBC. Es preveu que compleixi la condemna a la presó de Belmarsh, al sud de Londres.Assange va ser detingut a l’ambaixada on vivia fa sis anys, després que l’Equador retirés la seva asil i properament haurà de comparèixer de nou davant un jutge perquè es decideixi la seva extradició als Estats Units, on s’haurà d’enfrontar a responsabilitats per la filtració d’informacions secretes del govern. Per aquestes accions podria complir cinc anys en aquest país, cas de ser acceptada la seva extradició.

Port de Tarragona