Espanya no té intenció de lliurar al dissident veneçolà Leopoldo López, refugiat a l’ambaixada

Espanya «no té intenció» de lliurar al dissident veneçolà Leopoldo López a les autoritats veneçolanes, segons ha indicat en un comunicat Moncloa. López s’ha refugiat a l’ambaixada espanyola a Caracas i sobre ell pesa una ordre de detenció del Tribunal Suprem de Justícia de Caracas. Des del Govern espanyol s’indica que s’espera que les autoritats del país sud-americà respectin la inviolabilitat de la residència de l’ambaixador espanyol. El Tribunal considera que va burlar el passat dimarts la seva arrest domiciliari quan militars que donen suport al president autoproclamat Joan Guaidó el van alliberar de l’arrest domiciliari al qual Maduro va condemnar a 14 anys. Moncloa considera que l’ordre de detenció del Suprem és un «moviment judicial esperat».

Port de Tarragona