Un jutjat de Vigo investiga una confusió que va portar a incinerar el difunt equivocat

Según la Xunta, los responsables del traslado confundieron el cuerpo de un leñador portugués al que se le tenía que hacer una autopsia, con un vigués que se encontraba en una funeraria.

Un jutjat de Galícia investiga un cas singular ocorregut a Vigo en el qual per un error es va incinerar el cos d’un llenyataire portuguès quan s’hauria d’haver portat a terme aquest procés amb un difunt que residia a la ciutat de Pontevedra. L’error, segons la Xunta, el van cometre en una funerària, els transportistes van acudir al lloc equivocat a buscar el cadàver. Mentre que el llenyataire, amb residència a la ciutat de Tui es trobava en un hospital a l’espera de realitzar una autòpsia, ja que havia mort per un accident de treball; el cos del vigués era al complex funerari Vigo Memorial. Quan una de les famílies es va adonar de l’error, ja s’havia incinerat l’altre cos.

La Xunta de Galícia, responsable de l’Institut de Medicina Legal, va afirmar que els cossos estaven correctament identificats, però que els encarregats del transport no van comprovar bé aquestes identificacions. El portuguès havia mort en caure-li a sobre un arbre quan treballava, el van traslladar a l’hospital Nicolás Penya per fer l’autòpsia i ser traslladat a Portugal per donar-li sepultura.

Port de Tarragona