Desallotgen els jutjats de Girona per un foc ja apagat a la sala dels ascensors

Els Bombers estan ventilant el fum que ha generat un motor cremat

Jutjats de Girona

ACN Girona.-Els Bombers han desallotjat els jutjats de Girona aquest dilluns al matí per un foc a la sala dels ascensors que ja ha estat apagat. Han rebut l’avís a les 9.12 hores i han activat quatre dotacions. Un cop sufocat l’incendi, els Bombers han ventilat l’edifici durant més d’una hora. La causa sembla un motor cremat. L’evacuació s’ha fet com a mesura preventiva. No hi ha hagut activitat al jutjat durant les primeres hores del matí. Això ha obligat a suspendre alguns judicis, com el que estava previst que se celebrés contra els cinc acusats de destrossar els «tòtems de la Dignitat» de Girona. Aquesta vista ja es suspendre al febrer a petició de l’advocat de l’ANC, perquè no s’havia citat un dels agents de la Policia Municipal que va identificar els sospitosos.
Els Bombers han rebut l’avís a les 9.12 hores del matí i, fins a l’edifici dels Jutjats de Girona situats a l’avinguda Ramon Folch, s’hi ha desplaçat quatre dotacions. Els serveis d’emergències han desallotjat l’edifici com a mesura preventiva.

L’incendi, que s’hauria originat a la sala dels ascensors per un motor cremat, s’ha sufocat poca estona després. Tot i això, ha omplert de fum l’interior dels jutjats. Els Bombers han ventilat l’edifici durant més d’una hora. Finalment, cap a dos quarts d’onze del matí, han autoritzat que els treballadors tornin a l’edifici i es reprengui l’activitat.

El foc, però, ha obligat a suspendre algun dels judicis que hi havia assenyalat per a primera hora del matí. És el cas de la vista contra cinc acusats de destrossar els «tòtems de la Dignitat» de Girona l’abril passat que s’havia de fer al jutjat d’instrucció 1 de Girona.

És el segon cop que se suspèn el judici. El 25 de febrer, la jutgessa va acordar la suspensió atenent a la petició de l’advocat de l’ANC Josep Viella perquè no havien citat un dels agents de la Policia Municipal que va identificar els sospitosos. Encara no hi ha data assenyalada per al nou judici.

Els cinc acusats s’enfronten a pagar, de forma solidària, 305 euros pels desperfectes que van causar. A més d’una multa com a suposats autors d’un delicte lleu de danys. Aquesta multa es calcula, en cas de condemna i ja en sentència, en funció de les possibilitats econòmiques de cadascun.

La Policia Municipal de Girona va identificar cinc dels suposats encaputxats que van fer malbé els «tòtems de la Dignitat» que l’ANC havia instal·lat a l’exterior de l’edifici Santa Caterina de Girona.

Les nou escultures –o tòtems- estaven recobertes amb lones on hi havia els retrats dels consellers destituïts, el que estan a l’estranger i els ‘Jordis’. Les van crear un grup de veïns de Lladó (Alt Empordà) per denunciar que hi hagi «presos polítics» i «exiliats» a Catalunya. A Girona, inicialment es van col·locar a la plaça Independència, però just abans de Sant Jordi es van traslladar a la plaça dels Manaies.

La Policia Municipal va identificar, poc després dels fets i uns metres més enllà de la plaça, quatre dones i un home amb edats compreses entre els 32 i els 59 anys. Arran de la intervenció policial, l’ANC va poder recuperar algunes de les lones que els encaputxats s’havien endut.

Port de Tarragona