Presó per a un home que assaltava dones a Barcelona a punta de navalla quan entraven al portal de casa seva

El lladre, que actuava al districte de Sarrià- Sant Gervasi i anava amb el rostre cobert i seguia les víctimes

Arxiu / Archivo

Els Mossos d’Esquadra van detenir, diumenge passat, un home que assaltava dones a Barcelona a punta de navalla quan entraven al portal de casa seva. L’arrestat, de 50 anys, ha ingressat a presó després de declarar davant el jutge. Se’l relaciona amb sis robatoris, tres dels quals en grau de temptativa. La investigació continua oberta i no es descarta la seva vinculació amb altres fets similars. A hores d’ara està acusat de ser el presumpte autor de diversos delictes de robatoris amb violència i intimidació i un atemptat als agents de l’autoritat.
La investigació es va iniciar durant la primera setmana de maig arran de les denúncies rebudes per part de diverses veïnes del districte de Sarrià Sant-Gervasi.

La descripció del modus operandi dels robatoris era molt similar en tots els casos: el detingut anava encaputxat i amb un buf per amagar el seu rostre, actuava sempre de nit, en la mateixa franja horària i a la mateixa zona; seguia les seves víctimes fins que arribaven al seu portal i un cop a l’interior, les abordava i amenaçava amb una navalla tot exigint que li donessin el que portaven. En tots els robatoris la descripció física de l’autor així com la seva vestimenta coincidien.

Davant d’aquests fets els Mossos van establir un dispositiu policial que va permetre detenir l’autor dels fets ‘in fraganti’ quan intentava assaltar una nova víctima quan es disposava a entrar al seu domicili. En el moment de la detenció l’autor va intentar fugir corrents dels agents i els hi va esgrimir una navalla, motiu pel qual també se’l va detenir per un delicte d’atemptat al agents de l’autoritat.

La majoria de robatoris van ocórrer entre el dia 1 i el 5 de maig. La coincidència en la descripció i el modus operandi de l’autor així com el reconeixement fotogràfic per part d’algunes de les víctimes van permetre a la Unitat d’Investigació acreditar la seva autoria en un total de 6 robatoris amb violència i intimidació, tres d’ells en grau de temptativa.

El detingut ja tenia antecedents per un delicte de robatori amb violència, un delicte d’abús sexual i dos delictes d’agressions sexuals ocorregudes també en el portal de les seves víctimes, motiu pel qual els investigadors no descarten que l’autor dels fets tingués altres intencions a banda de cometre el robatori.

Port de Tarragona