Prealerta d’emergència a la nuclear Ascó II per una pèrdua de subministrament d’energia elèctrica

Foto: Jordi Marsal

La nuclear Ascó II va declarar ahir una prealerta d’emergència per un succés que va tenir una durada de 17 minuts i que va estar relacionada amb una pèrdua de subministrament d’energia elèctrica exterior, informa el Consell de Seguretat Nuclear. La incidència va tenir lloc des de les 13.36 hores fins a les 13.53 hores d’ahir, dissabte, i va ser classificat preliminarment amb el nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològiques (INES) .Els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat segons disseny i el generador dièsel d’emergència ha actuat, subministrant així l’energia elèctrica necessària per el funcionameno dels equips de seguretat. A les 13:53 hores, un cop recuperada l’alimentació elèctrica exterior, el titular ha desactivat la «Prealerta d’emergència».

El incident s’ha produït estant la central parada per recarrega i amb tot el combustible emmagatzemat a la piscina.Esta prealerta no ha afectat la unitat I d’Ascó, ni ha suposat cap incidència per als treballadors, la població o el medi ambient. El CSN, segons s’estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seva pàgina web de la recepció de notificació d’aquest succés.

Port de Tarragona