Set detinguts a Bell-lloc d’Urgell en una operació policial internacional contra el tràfic de silurs

CNP

ACN Bell-lloc d’Urgell.-Set persones han estat detingudes aquest dimarts al matí a Bell-lloc d’Urgell en el marc d’una operació policial internacional contra el tràfic de carpes i silurs morts per al consum humà. Segons ha pogut saber l’ACN, l’operatiu està coordinat per l’agència europea Eurojust i té vincles a Romania, Itàlia i també França. El cas es troba sota secret de sumari. Fonts judicials han explicat que als detinguts se’ls acusa de delictes de pesca il·legal amb mètodes prohibits i contra la salut pública ja que es dedicarien a transportar els silurs, en males condicions d’higiene i salubritat, cap al nord d’Europa, a països on se’n consumeix la carn. El dispositiu ha començat a les cinc de la matinada en un magatzem del carrer Joan Maragall d’aquest municipi del Pla d’Urgell. S’han comissat quatre tones de silurs acabats de pescar.

El dispositiu policial ha anat a càrrec d’agents de la policia espanyola que s’han desplaçat a Bell-lloc d’Urgell a primera hora del matí amb dues furgonetes i també diversos vehicles amb agents de paisà. En l’operatiu també hi havia Agents Rurals.

Segons explica la policia, els detinguts pescaven a la conca de l’Ebre amb arts prohibides com electricitat o xarxes il·legals i emmagatzemaven el gènere en condicions de salubritat precàries, fet que suposava un risc greu per a la salut dels consumidors.

La investigació va començar el novembre del 2018 quan es va rebre comunicació via Europol sobre l’existència del grup criminal establert a Espanya dedicat a la pesca il·legal de silurs i carpes per a la comercialització il·legal a Romania.

Després de diverses actuacions, els agents van determinar que hi havia tres grups interrelacionats a Saragossa, Osca i Lleida.

Port de Tarragona