Tensió a Las Palmas de Gran Canària per una parella que va amenaçar durant set hores amb llançar-se al buit des d’un terrat

Els van retirar la custòdia d'un dels seus nou fills prèviament en un centre de salut de la ciutat

Set hores ha durat una situació d’extrema tensió que ha protagonitzat una parella d’ocupes que va amenaçar amb suïcidar-se i calar-se foc si no els retornaven a un dels seus fills, en mans dels serveis socials canaris, que els va retirar la custòdia. La Policia va acudir a primera hora del matí a l’edifici on van ocupar un habitatge, al barri d’Escaleritas i fins a set hores després no van arribar a convèncer-los que deposessin la seva actitud. Poc abans que la parella pugés a la teulada de l’edifici, un centre de salut va decidir activar el protocol de protecció de menors després de comprovar les circumstàncies en què la parella anava amb un nadó de mes i mig d’edat.

Els dos components de la parella són pares de nou fills. Un d’ells va morir, i van perdre la custòdia dels altres vuit, l’últim dels quals va ser el que va detonar la situació. A més, tots dos són pares d’altres fills tinguts dins d’altres relacions anteriors. Els implicats tenen 38 anys (ella) i 59 anys, el pare. Negociadors de la Policia Nacional van aconseguir convèncer minuts abans de les vuit del vespre, set hores després que pugessin al terrat. La primera a baixar va ser la dona, que va experimentar problemes de salut i va ser traslladada a un centre sanitari. Deu minuts després, va sortir l’home. Minuts abans, una escala dels Bombers va intentar acostar-se a ells, el que va provocar el nerviosisme de qui amenaçava amb llançar-se al buit.

Port de Tarragona