Un veí de Salou estafava llogaters cobrant avançaments a diverses persones per una habitació a un apartament «fantasma»

L'apartament que simulava llogar l'arrestat es troba al carrer Girona de Salou. / GM

Els Mossos d’Esquadra  han detingut un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Salou, com a presumpte autor de tres delictes d’estafa i amenaces relacionats amb persones a les que simulava llogar una habitació que, finalment, no podien ocupar. El detingut va ser denunciat a finals del passat mes d’abril i a principis de maig per tres persones les quals van assegurar que li havien llogat una habitació en un apartament de la seva propietat ubicat al carrer Girona de Salou.

En el primer cas la víctima va ingressar a meitats del mes de desembre de l’any passat al compte bancari de l’estafador un total de 500 €, la meitat corresponent al lloguer de l’habitació i l’altra al dipòsit de fiança. Posteriorment, el propietari va exigir-li un avançament de 50 € més de la quota per poder ocupar l’habitació.

La segona víctima va avançar 400 € de lloguer i fiança a finals del passat mes d’abril per tal de poder accedir a l’habitació. En el tercer cas l’interessat en la mateixa habitació va abonar també a finals dels passat mes d’abril 500 €, dels quals 100 € corresponien a la reserva, 150 € més a la fiança i 250 € per avançat d’una mensualitat de lloguer.

En cap dels tres casos les víctimes van poder ocupar l’habitació per la qual havien pagat després de rebre tota mena d’excuses. Per tal de no retornar aquests diners, el detingut els va denunciar per haver-se quedat suposadament objectes i diners que hi havia a casa seva. A banda de diverses amenaces verbals, una de les víctimes va acusar el propietari d’estar també al darrere d’uns danys que li van causar al seu vehicle.

Els agents van donar credibilitat als enganys, amenaces i coaccions del detingut, així com a la falsedat de les seves denúncies contra les víctimes i la formalització verbal de contractes il·lícits de lloguer pels quals majoritàriament cobrava en metàl·lic.

Amb tots aquests elements l’home va ser detingut i ahir va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona