Acusen un anestesista francès d’enverinar a 24 pacients, dels quals 9 van morir al quiròfan

Un metge anestesista s’enfronta a França a una acusació de disset enverinaments de persones vulnerables mentre eren operats. Segons la Fiscalia, el metge va manipular les bosses d’anestèsia dels seus col·legues per poder demostrar la seva professionalitat durant una emergència. Els primers casos investigats per un jutge de Besançon estaven motivats en altres set casos detectats al maig de 2017, en què dos pacients van morir per aquesta causa. Ara, la policia el va interrogar sobre altres 66 casos d’aturades cardíaques durant intervencions quirúrgiques en pacients de baix risc. Els malalts tenien des de 4 a 80 anys. Dels 24 casos en què el Ministeri Públic creu que l’acusat va estar implicat, 7 persones més van morir.
La defensa de l’acusat, F.P., de 47 anys, va afirmar que tan sols es parlaven d’hipòtesis i que les investigacions no proven res. El lletrat s’aferra a la presumpció d’innocència fins que no sigui demostrat que les morts tenien relació amb el seu defensat.
El fiscal afirma que en tots els casos detectats el denominador comú és que l’anestesista processat i detingut havia estat involucrat o estava a prop dels quiròfans.

Port de Tarragona