La Guàrdia Civil de Tráfico incorpora al seu parc de vehicles un centenar de SUV Alfa Romeo Stelvio de 200 CV

Després de llargs anys de servei del model Alfa Romeo 159 Q4, l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil torna a apostar per la marca Alfa Romeo per renovar la seva flota. Ara el vehicle escollit és l’Alfa Romeo Stelvio. 97 unitats d’aquest SUV s’acaben d’incorporar al seu parc de vehicles patrulla. Es tracta de l’Alfa Romeo Stelvio 2.0 Turbo 200 CV Q4 Acte. Incorpora un modern motor gasolina de 4 cilindres construït en alumini, que desenvolupa 200 CV associat a una moderna caixa de canvis automàtica de 8 velocitats, i que compleix la normativa d’emissions Euro 6 D.

Per afrontar amb seguretat la prestació del servei patrulla a les dures condicions hivernals, el vehicle disposa del sistema de tracció Q4, que inclou una caixa de transferència activa i un diferencial davanter dissenyats per adaptar-se als requisits tècnics específics d’Alfa Romeo, per tal de controlar en temps molt ràpids un parell elevat amb una configuració especialment compacta i lleugera. El sistema Q4 supervisa contínuament nombrosos paràmetres per garantir la millor distribució de bat entre els dos eixos en funció de com s’utilitza el vehicle i de l’adherència disponible a la carretera.

El complement perfecte al sistema de tracció Q4, és el selector de maneres de conducció AlfaTM DNA. Sempre pensant en la conducció sobre ferms lliscants, el programa «Advanced Efficiency» intervé sobre la corba de parell motor, el sistema de frens a través del dispositiu Pre-Fill, les lògiques del canvi de marxes, la resposta de l’accelerador, el sistema de control d’estabilitat ESC i el control de la tracció ASR, per assegurar la màxima capacitat de tracció.
Important aportació a la seguretat en la prestació del servei encomanat, el constitueix el sistema d’il·luminació amb Fars Bi-Xenon adaptatius AFS.

En el capítol de l’equipament com a vehicle patrulla, és ressenyable l’ocupació del pont lluminós d’última generació amb tecnologia LED i panell de missatges abatible, que permet informar de manera eficaç als conductors de les possibles incidències que es puguin produir a la carretera.

Port de Tarragona