Troben a l’Argentina el cadàver momificat d’un alpinista valencià desaparegut fa 29 anys

El valencià Mateu Parrilla va ser donat per desaparegut el 18 de gener de 1990 mentre escalava un pic de cinc mil metres en la població argentina de Portrerillos. Res es va saber del seu parador des de llavors tot i haver-se activat un dispositiu de recerca en aquell temps. Però diumenge passat, 12 de maig, les autoritats argentines van informar de la troballa d’un cos momificat que probablement es tracti de l’espanyol, ja que entre les seves robes es va trobar el seu documentación. Segons l’organisme que controla els muntanyencs desapareguts, tan sols estava registrada a aquesta zona aquesta desaparició en els últims 30 anys, de manera que la identificació es ratifica amb més precisió. Va ser un excursionista qui va avisar els serveis de rescat que havia visionat el cadàver sota una glacera. El cos es trobava completament momificat i amb una motxilla a l’esquena. Pel que sembla, Parrilla caminava per la vora d’un sender quan va caure al buit. La Policia Científica treballa per confirmar oficialment la identitat del valencià, que residia a Catalunya.

Port de Tarragona