Una mare i una filla, detingudes per buidar el compte corrent d’un octogenari del Montmell que els va llogar una habitació

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues dones de 52 anys i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Montmell (Baix Penedès) com a presumptes autores d’un delicte d’estafa i un altre de furt, ja que van estafar la quantitat de 16.700 euros a un octogenari. Les detingudes, mare i filla, van guanyar-se la confiança de la víctima, un veí de Montmell de 84 anys, al qual el mes de novembre de l’any passat van acompanyar a la seva entitat bancaria per tal d’obtenir el número secret per poder operar als caixers automàtics amb la seva llibreta.

A meitats del mes de desembre de l’any passat, les dones van començar a efectuar transferències periòdiques d’entre 700 i 3.000 € al compte bancari d’una d’elles, la qual li tenia una habitació llogada a la víctima. L’home va començar a sospitar quan va trobar a faltar diverses quantitats de diners en efectiu que tenia a casa per anar a comprar. Va ser el passat 8 d’abril quan la seva entitat li va confirmar que únicament disposava de 100€ al compte després d’haver-se efectuat un total de 8 transferències per valor de 16.700 € a una altra entitat.

Per no cridar l’atenció i ocultar la titularitat del compte beneficiari d’aquestes transferències, les dones van fer constar diversos conceptes a les diferents ordres.

L’home, el qual es trobava en una situació d’especial vulnerabilitat, es va veure obligat a sol·licitar un avançament de la pensió per poder cobrir les despeses bàsiques de manutenció.

Arran de la investigació oberta es va poder confirmar que la titular del compte beneficiari d’aquestes transferències és qui les havia gestionat fent ús del número secret de la llibreta de la víctima.

Aquesta dona i la seva mare, van quedar en llibertat l’endemà de la seva detenció després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerides.

Port de Tarragona