Detingut un camioner drogat per conduir de manera temerària i provocar danys a set vehicles a Esplugues de Llobregat

Els Mossos han detingut un conductor de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, un delicte de conducció sota els efectes de drogues amb el resultat de d’un accident de trànsit amb una persona ferida greu i delictes de danys. Els fets van tenir lloc ahir cap a les 19.40 hores quan els agents van rebre l’avís d’un accident de trànsit entre un turisme i un ciclomotor al carrer Laureà Miró, a l’altura del número 80, terme municipal d’Esplugues de Llobregat.

En arribar al lloc els mossos van rebre el testimoni del conductor d’un turisme que també havia estat víctima d’un xoc amb un camió gran tipus tràiler, el qual circulava per la carretera que comunica Esplugues de Llobregat amb Cornellà de Llobregat de forma temerària, sense respectar la senyalització existent a la via i col·lidint amb els turismes que trobava al seu pas.

Moments després, la patrulla de seguretat ciutadana va rebre avís de la sala de coordinació policial de la ubicació del camió tràiler a la veïna població de Cornellà de Llobregat, on havia col·lidit amb un altre vehicle.

En arribar al carrer Jacint Esteve i Fontanet de Cornellà de Llobregat la patrulla efectivament va trobar el camió que havia provocat un total de sis accidents de trànsit a la carretera Laureà Miró, en el trajecte entre Esplugues i Cornellà. El camió havia quedat aturat amb un altre conductor que també havia estat víctima de la conducció del camioner.

Els agents, davant de la conducta erràtica del conductor del camió, presumptament com a conseqüència del consum de substàncies estupefaents, van haver d’immobilitzar-lo al terra i evitar així que marxés del lloc, tal i com intentava.

En observar la simptomatologia que presentava el conductor del camió, van rebre el recolzament d’una dotació de trànsit que el va sotmetre a les proves de detecció de substàncies estupefaents i va donar positiu en el consum de cocaïna.

Donat el resultat de l’accident, amb una persona ferida i els greus motius pels quals es va considerar que s’havia produït, el conductor del turisme va quedar detingut.

Es dóna la circumstància que el conductor ja tenia antecedents pel mateix delicte en data de novembre de l’any passat.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Des de Mossos d’Esquadra de Trànsit de l’Àrea Regional Metropolitana Sud volen recordar als conductors la importància de prendre la decisió de no conduir si s’han consumit drogues i/o alcohol. Els seus efectes a l’organisme, com poden ser l’alteració en la percepció, la dificultat de coordinació, l’augment del temps de reacció, la falsa sensació de control, entre d’altres, fan que s’incrementi la possibilitat de patir un accident de trànsit i les seves conseqüències.
5

Port de Tarragona