Els Mossos d’Esquadra detenen a Barcelona tres homes que planificaven un assassinat

Els Mossos d’Esquadsra han detingut tres homes, de nacionalitat colombiana de 21, 22 i 23 anys, que estarien planificant un assassinat a Barcelona. La primera detenció va tenir lloc el passat 11 de maig i les altres dues el 14 de maig. Els detinguts haurien realitzat actes preparatoris per assassinar un home amb el qual havien mantingut diverses desavinences durant els darrers dies. Les detencions s’han realitzat en el marc d’una investigació que es va iniciar el passat 19 de febrer arran d’una baralla que va tenir lloc a la sortida d’una discoteca al carrer Còrsega de Barcelona. Un home va resultar ferit greument com a conseqüència de les ganivetades que va rebre en el marc d’una discussió que va acabar en una baralla on van participar diverses persones.

Després de diverses gestions d’investigació, els agents van detenir un home per un delicte de temptativa d’homicidi i van identificar dos més com a presumptes autors de l’agressió i van mantenir oberta la investigació per tal d’identificar i localitzar més persones vinculades amb els fets. En el marc d’aquesta investigació i de les diferents intervencions telefòniques, els agents van tenir coneixement d’un seguit d’informacions que apuntaven que el detingut estaria planificant l’assassinat d’un home. De les diferents converses investigades, es va desprendre fins i tot que pretenien enterrar el cos de la víctima i, en alguna ocasió, també havien valorat la possibilitat de segrestar-lo. Aquesta darrera opció va quedar descartada des del primer moment.

La investigació va concloure que el detingut, conjuntament amb dues persones més, estaven planificant l’assassinat de l’ home amb el qual havien tingut diverses desavinences i discussions relacionades amb el primer fet investigat per temptativa d’homicidi. El passat 11 de maig, els agents van desplegar diversos dispositius policials a Viladecavalls, Terrassa, Ripollet i al districte de Sant Martí per tal de detenir l’home en el moment que accedia a un domicili per a recollir l’arma amb la qual es pretenia cometre l’assassinat i localitzar els altres dos.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial. Un d’ells va ingressar a presó i els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona