Onze detinguts a Sant Carles de la Ràpita, Vinaròs i Linares en la desarticulació d’una banda que envasava i premsava marihuana

Una de les detencions policials de l'operació, que es va realitzar a un peatge. / CNP

Agents de la Policia Nacional han detingut onze persones a Sant Carles de la Ràpita, Vinaròs i Linares (a Jaén) en la desarticulació d’una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana. Durant la investigació s’han intervingut 35 quilograms de marihuana empaquetats al buit en bosses de plàstic i preparats per al seu consum, així com tretze palets de ceràmica amb forats caleteados. En Vinaròs (Castelló) va ser localitzat un centre d’envasat, ocultació i caleteado per a les substàncies estupefaents.

Les investigacions es van iniciar el passat mes de desembre, després de produir una sèrie de robatoris amb força a xalets de la localitat de Jaén de Linares. Després de diverses gestions, els agents van arrestar un dels investigats quan portava un carregament de nou quilos de marihuana el que va fer sospitar que l’organització estigués dedicant-se al tràfic de substàncies estupefaents.

Les investigacions van confirmar aquest extrem i van permetre conèixer la forma d’actuar de l’organització. Part d’ella, assentada a Linares (Jaén), s’encarregava del cultiu, tractament, recollida i envasament de la marihuana, que, posteriorment, era venuda a l’altra branca de l’organització, assentada a les localitats de Vinaròs (Castelló) i Sant Carles de la Ràpita, a la província de Tarragona. Des d’aquestes localitats, es desplaçaven a Linares per a la compra de la substància i, immediatament, tornaven amb ella a les seves localitats d’origen. Membres de l’organització es desplaçaven setmanalment des de Vinaròs fins a Linares en dos vehicles, un dels quals actuava com a llançadora, mentre que el segon vehicle servia per transportar la substància estupefaent.

Tretze palets amb ceràmica amb forats 

Després de diverses gestions, la Policia Nacional va intervenir a Vinaròs prop de 25 quilograms de marihuana al vehicle d’un dels investigats, estupefaent que havien adquirit aquest mateix dia a Linares. Els agents van acreditar que els integrants de la xarxa criminal realitzaven un o dos viatges setmanals a Linares per comprar marihuana.

En una nau situada a la localitat de Vinaròs, els policies van localitzar un centre d’envasat, ocultació i caleteado per a les substàncies estupefaents, intervenint deu quilos de marihuana embossada i premsada al buit. A més, els agents van trobar una envasadora, humificadors, escalfadors, bosses de buit, motxilles per a la seva ocultació, així com tretze palets amb ceràmica i buits amb una capacitat estimada per al transport de substàncies que podria arribar als 1.000 quilos de marihuana. D’aquesta manera aconseguien que la droga es transportés premsada al buit, ocupant el mínim espai i evitant que l’olor pogués provocar un possible control policial.

Segons les quantitats i l’estat de la droga, perfectament envasada al buit i preparada per al seu consum, els investigadors consideren que el destí final d’aquesta marihuana era el seu transport i distribució a altres països europeus

Durant la investigació s’han detingut un total d’onze persones a Linares (2), Vinaròs (5) ia la província de Tarragona (4). En els 9 registres realitzats a la província de Jaén (3), en localitats de Castelló (4) i de Tarragona (2) on, s’han intervingut 35 quilograms de marihuana empaquetats al buit en bosses de plàstic, 1.425 euros en efectiu, un pistola i el seu carregador municionado amb tretze cartutxos blindats i diversos vehicles.

Port de Tarragona