Quatre detinguts a l’Arboç i set quilos d’heroïna confiscats a una organització de narcos que rebia la droga en caixes de pilotes de futbol

Una operació conjunta de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han portat a la desarticulació a l’Arboç, a la província de Tarragona, d’un grup organitzat de narcotraficants que hauria introduït set quilos d’heroïna a Espanya camuflats en caixes de pilotes de futbol. Per a això utilitzaven una empresa pantalla d’importació des del Pakistan a través del port de Barcelona. La droga s’ocultava en les parets internes de les caixes de cartró, on s’havien habilitat artesanalment uns espais per inserir petites bosses de 40 grams cadascuna. Han estat detingudes quatre persones que han ingressat a presó provisional per ordre de l’autoritat judicial.

Conseqüència d’operacions paral·leles que estaven duent-se a terme pels dos cossos policials respecte al grup criminal organitzat ara desarticulat, es va constituir un equip conjunt d’investigació.

La investigació conjunta va permetre confirmar que es tracta d’un grup de narcotraficants d’origen pakistanès dedicats a la introducció d’heroïna a Espanya. Disposaven d’una casa a la localitat tarragonina de l’Arboç que era la seva base d’operacions i lloc de residència.

Heroïna oculta al cartró de les caixes

Emprant com a pantalla una empresa d’importació de productes esportius des del seu país d’origen, els ara detinguts aprofitaven caixes que contenien 200 pilotes de futbol cadascuna per habilitar artesanalment a la cara interior del cartró uns espais on inseria bosses de plàstic d’unes dimensions de vuit per vuit centímetres que contenia 40 grams d’heroïna. La mercaderia entrava a Espanya a través del port de Barcelona, ​​on era recollida per integrants del grup organitzat i traslladada a l’habitatge de l’Arboç per recuperar-la de la seva ocultació. Un cop manufacturada, normalment en paquets d’un quilo, la droga era venuda a altres narcotraficants de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona.

Com a resultat de l’operació han estat apresos un total de set quilos d’heroïna; quatre d’ells a l’interior d’un vehicle en el moment que l’estaven traslladant per vendre’l a altres narcotraficants i tres més al registre de l’habitatge. També van ser intervinguts 1.300 euros en metàl·lic i 6 telèfons mòbils.

Els quatre detinguts, a qui se’ls imputen delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent, que va decretar l’ingrés a presó provisional a l’espera de judici per a tots ells.

L’operació s’ha desenvolupat conjuntament pel Grup 3r de la Secció d’Estupefaents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, ​​per part de Policia Nacional i de l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidrogues, EDOA, de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona, ​​per part de la Guàrdia Civil.

Port de Tarragona