Detingut a Portugal un exmilitar israelià considerat el més gran «Capo» del turisme sexual amb menors que va viure a Barcelona

La Policia de Portugal, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional de Colòmbia ha detingut a Lisboa a AMBM, un perillós delinqüent de nacionalitat israeliana reclamat per les autoritats colombianes a través d’Interpol, com a responsable de la creació d’una xarxa internacional de tràfic de persones amb fins d’explotació sexual, entre elles menors, tot això camuflat en aparents negocis turístics. L’arrestat havia comès delictes a Barcelona i Eivissa.
Tot i que aquesta persona va ser expulsada del país sud-americà en 2017, fa uns mesos es va activar la seva recerca i localització a través d’una O.I.D (Ordre Internacional de Detenció), també per pertinença a organització criminal internacional dedicada al tràfic d’estupefaents i al blanqueig de capitals.

Segons la informació participada per les autoritats colombianes, la Guàrdia Civil va estudiar la possibilitat que aquesta persona estigués establint a Espanya i Portugal, una organització delictiva similar a la que propiciava la seva requisitòria internacional i desarticulada a Colòmbia.

Per tot això, la Policia Nacional de Colòmbia va sol·licitar suport a l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, el qual, dins el seu específic comesa de portar a terme les recerques de persones fugides de la justícia, tant del nostre país com d’autoritats estrangeres, especialment les considerades de certa perillositat i complexitat, va recollir els indicis suficients que van acreditar que a AMBM va estar ocultant-temporalment a Eivissa i posteriorment es va desplaçar a Barcelona, ​​on va ser gravat per un càmera de seguretat i reconegut pels investigadors.

Seguint el rastre del fugitiu, els agents van fixar el seu parador a Oeiras (Portugal), on després d’un minuciós treball de la Policia Judiciària del país veí, aquests el van localitzar just quan anava a canviar novament de residència, tot això en el seu afany de mantenir grans mesures de seguretat cap a la seva persona.

En aquest moment, A.M.B.M va ser detingut amb la seva parella pel Grup de Fugitius d’aquest cos policial, moment en el qual portava documentació israelià falsificada, encara que el posterior estudi decadactilar dut a terme per les autoritats portugueses va confirmar la veritable identitat del detingut.

Operació contra el Clan Benjamí a Colòmbia
L’ara detingut, es tracta d’un exmilitar israelià que va desembarcar a Colòmbia l’any 2009 com a turista, regentant posteriorment un hotel turístic a la comarca de Taganga, a Cartagena d’Índies (Colòmbia).

Amb el temps, aquest hotel albergava principalment a turistes israelians, sent al seu torn visitat per joves, fins i tot menors d’edat, per a exercir la prostitució amb els hostes.

Aquest complex es va convertir en un autèntic búnquer, i el seu regent, l’ara detingut, era denominat per la premsa local com «El Intocable» o el «Dimoni de Taganga», on s’acusava fins i tot a polítics ia autoritats policials d’estar en connivència amb les activitats del recinte.

Per tot això, la Fiscalia i la Policia Nacional de Colòmbia va dur a terme al desembre de l’any 2018 l’operació contra el «Clan Benjamí», en la que 5 persones van ser detingudes, 2 de nacionalitat colombiana i 3 israelià, a més de generar alertes de Interpol contra 11 ciutadans israelians i la intervenció de 12 immoble valorats en 16 milions d’euros.

Aquesta investigació desenvolupada per la Direcció d’Investigació Criminal i INTERPOL de Colòmbia, va permetre detectar diferents activitats en alguns casos aberrants amb menors d’edat, com esclavitud, actes sexuals i venda d’estupefaents.

A.M.B.M compta amb importants nexes amb xarxes colombianes de narcotràfic i prostitució, com el «Clan de Jerusalem» i «L’Oficina d’Envigado», atribuint-també un homicidi i una desaparició forçada de ciutadans israelians.

Al nostre país, aquesta operació s’ha dut a terme per l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO), amb el suport d’Unitats de les Zones de Guàrdia Civil de Catalunya i Illes Balears.

Port de Tarragona