Els EUA imputen disset noves acusacions a Julian Assange

Els últims càrrecs l'acusen d'haver difós il·legalment noms de fonts classificades

Detenció d'Assange a l'embaixada d'Equador a Londres. / ACN

ACN Barcelona.-Els EUA imputen disset noves acusacions al fundador de Wikileaks, Julian Assange, en el marc del procediment en virtut reclamen l’extradició de l’activista digital. El mes passat ja l’havien acusat de conspiració amb l’exanalista d’intel·ligència Chelsea Manning per aconseguir accés a la xarxa del Pentàgon. Ara també se l’acusa d’haver rebut i difós de manera il·legal noms de fonts classificades a l’Orient Mitjà i a la Xina. Assange compleix una pena de presó d’un any al Regne Unit per haver trencat les condicions de la fiança, després d’haver estat set anys refugiat a l’ambaixada equatoriana al Regne Unit. Suècia també reclama l’extradició d’Assange per uns càrrecs d’abús sexual que investiga des del 2012.

Port de Tarragona