Suspenen de sou i feina durant un mes el mosso que va denunciar el mecànic de Reus per no voler reparar el cotxe de la seva dona, policia nacional

El sindicat CSIF revela que l'agent ha estat expedientat per atemptar contra la imatge i el prestigi del cos

La Justícia va arxivar el cas contra Jordi Perelló, el mecànic acusat d'un delicte d'odi. / Roger Segura

ACN Reus.-L’agent dels mossos que va denunciar, per un suposat delicte d’incitació a l’odi, el propietari d’un taller de Reus per haver-se negat a reparar el vehicle de la seva dona, agent de la policia espanyola, ha estat suspès de feina i sou durant un mes per la Divisió d’Afers Interns del cos. Segons ha revelat el sindicat CSIF, la Divisió d’Afers Interns del cos li va obrir un expedient per «atemptar contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració de la Generalitat» arran d’un escrit d’acusació presentat pel mateix mecànic per un suposat comportament irregular fora de servei. La denúncia presentada pel mosso va ser arxivada a finals del març passat pel jutjat número 3 de Reus, després de considerar que no existien elements propis del delicte d’incitació a l’odi esmentat.

Segons la interlocutòria que va arxivar el cas, quan l’agent va acudir al taller, el 31 d’octubre del 2018, el propietari va dir-li que des de l’1 d’octubre no treballava amb la policia espanyola ni amb la Guàrdia Civil, perquè els considerava «uns opressors i els responsables del que està passant». La resolució indica que el mecànic hauria dit a l’agent que es busqués un altre taller perquè ell no treballava amb «maltractadors», que no l’atendria perquè era agent de la policia espanyola i perquè ell podia atendre els clients que volgués. Posteriorment, el mosso l’hauria amenaçat per telèfon i en persona. Dues patrulles es van presentar al taller i els agents van citar el mecànic a declarar a comissaria per suposada incitació a l’odi.

El sindicat retreu que l’agent suspès va acabar sent citat per la Divisió d’Afers Interns dels Mossos el 22 de maig passat per donar explicacions, i que això va donar pas a la incoació d’un expedient disciplinari quan gairebé feia un any de l’incident. Afegeix que l’expedient va elevar la tipificació de comportament irregular a la d’atemptat contra la imatge del cos. Al tractar-se d’una infracció més greu, els fets prescriurien als dos anys, a diferència del comportament irregular, que prescriu en dos mesos i que, en cas d’aplicar-se, només hauria suposat una suspensió de catorze dies.

L’agent suspès va recórrer en tres ocasions sense èxit aquesta resolució i acusa el mecànic de filtrar la denúncia als mitjans, realitzar entrevistes i organitzar concentracions a les portes del jutjat. Segons CSIF, la causa es troba actualment en fase de recurs contenciós-administratiu tot i que la sanció està sent complida.

Port de Tarragona